De ontknoping nadert in de diverse voetbalcompetities waarin teams uit Amstelveen spelen.
De ontknoping nadert in de diverse voetbalcompetities waarin teams uit Amstelveen spelen. Pixabay

Rkavic kan titel niet meer ontgaan, nog geen feest voor Sporting Martinus

23 mei 2022 om 15:00 Voetbal

AMSTELVEEN Rkavic uit Amstelveen is afgelopen weekend kampioen geworden in de 4de klasse D van het zaterdagvoetbal. Het door oud-Ajacied Nordin Wooter geleide team thuis won met 6-0 van Germaan/De Eland. Rkavic staat met nog 1 wedstrijd de spelen met 60 punten aan kop in de competitie, maar is vooral vanwege het doelsaldo (120 doelpunten voor en 24 tegen in 23 wedstrijden) niet meer in te halen door de concurrentie. Rkavic promoveert naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal waarin onder meer ook het zaterdagteam van RODA´23 en Amstelveen Heemraad uitkomen.

Sporting Martinus had zich zondag ook verheugd op een kampioensfeest, maar tegenstander Swift gooide roet in het eten in de 3de klasse C van het zondagvoetbal. De gasten uit Amsterdam wonnen op sportpark Overburg met 1-2 van Sporting Martinus, waardoor het kampioensfeest minimaal een week uitgesteld moet worden. De Amstelveense ploeg kan komende zondag alsnog de titel halen in het uitduel tegen Rkdes in Kudelstaart. Sporting Martinus moet dan wel winnen. Met nog twee wedstrijden te spelen staat de Amstelveense ploeg nu 4 punten voor op de concurrentie 

Als Sporting Martinus kampioen wordt, promoveert het team naar de twee klasse van het zondagvoetbal waarin ook RODA´23 uitkomt. Misschien keert de altijd beladen derby tussen deze twee Amstelveense teams dan na jaren weer terug op de voetbalagenda. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie