Amstelveen viert winst nadat in de slotfase het winnende doelpunt is gescoord.
Amstelveen viert winst nadat in de slotfase het winnende doelpunt is gescoord. Hans van Beek

Amstelveen neemt revanche na eerdere uitnederlaag tegen De Dijk

9 mei 2022 om 07:00 Voetbal

AMSTELVEEN In een boeiend gevecht trok Amstelveen Heemraad zaterdag in de derde klasse B aan het langste eind toen Robert Lesmeister, ver in blessuretijd, de 2-1 binnenkopte. Bij rust stond het 1-1. In de tweede helft ontspon zich een geweldige wedstrijd met twee ploegen die tot aan het gaatje wilde gaan. Na de goal was de ontlading groot bij Amstelveen.

Na de oorwassing in Amsterdam Noord, waar met 6-1 werd verloren van De Dijk, was Amstelveen klaar voor een revanche. De Dijk begon voortvarend aan de wedstrijd en Amstelveen moest zich nog vinden. De Dijk was dominanter en had de wedstrijd redelijk onder controle. Toch was de eerste grote kans voor Amstelveen toen Toby Correia voor zijn verdediger uitkwam en de uitkomende Ruben Geervliet verschalkte met een kopbal. Iedereen telde de goal al, maar Donny Bos wist de bal voor de lijn nog weg te halen. Gelijk daarop wel de goal voor De Dijk. John Bangura gleed langs de verdediging van Amstelveen en klopt Giovanni Santangelo in de korte hoek. Amstelveen begon wat meer te voetballer en dat resulteerde in de gelijkmaker. Vlak voor rust ging Jaïr Cruden een 1-2 aan met Toby Correia en tikte de gelijkmaker binnen.

Na rust werd er met veel inzet gestreden om de overwinning. Harde duels, snelle omschakelingen. De wedstrijd was boeiend om naar te kijken. Amstelveen steeds beter ging voetballen en kreeg de kansen. Mourad Aitja had de voorsprong moeten maken, maar schoot voor langs. Daarna een snelle aanval en weer Mourad Aitja in stelling, maar nu voorkwam Ruben Geervliet de achterstand voor zijn ploeg. De rebound werd door Robert Lesmeister overgeschoten.

Door opstootjes, blessures en wissels liep de wedstrijd nog lang door na de regulieren 90 minuten. In deze blessuretijd werd een corner van Amstelveen nog weggekopt, maar perfect weer in de 16 geslingerd door Marc Groenland. De chaos was groot voor de goal van De Dijk en Robert Lesmeister kon zijn hoofd er onder krijgen en kopte de 2-1 binnen. De vreugde was groot bij Amstelveen en iedereen dook op de matchwinnaar. Kort daarop floot de geweldig fluitende Ids Gerritsma voor het eind en bleven de punten in Amstelveen.

Dinsdag 10 mei is er een volledig competitieprogramma. Amstelveen speelt dan thuis tegen Buitenveldert. Zaterdag gaat Amstelveen naar De Meer.

Tekst: Helmar Vercasman

In de derde klasse B verloor het zaterdagteam van RODA’23 op 7 mei thuis met 0-1 van koploper Buitenboys. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat RODA in deze competitie op de vijfde plaats en Amstelveen Heemraad op de zevende plek.