Afbeelding
Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint van VVA/Spartaan

17 april 2022 om 19:15 Voetbal

AMSTELVEEN De voetballers van Amstelveen Heemraad hebben in 2022 alle thuiswedstrijden gewonnen, maar pakten nog geen punt in uitwedstrijden. In Amsterdam-West kwam de ommekeer en stond er, na 90 minuten spelen, 0-1 op het niet aanwezige scorebord. Robert Lesmeister schoot in de 4e minuut de 0-1 binnen en hij kroonde zich daarmee tot matchwinnaar.

Voor beide teams was een resultaat van belang. VVA/Spartaan staat net onder de streep voor nacompetitie en Amstelveen staat daar zes punten boven. Amstelveen was vanaf het begin veel aan de bal en er kwam al snel dreiging. Al in de 4e minuut vertaalde dat zich in een voorsprong. Robert Lesmeister werd met een man in zijn rug aangespeeld, controleerde de bal perfect en vond met een krul het gaatje. Sander v.d. Bogaard stond erbij en keek ernaar. Amstelveen stond op 0-1 voorsprong en had de controle over de wedstrijd. Ren had zeker de wedstrijd op slot moeten gooien, maar twee 100% kansen bleven onbenut om het vonnis te vellen. Aan de andere kant kreeg VVA/Spartaan wel hier en daar een kans. Zeker toen Yassir Smlali vijf verdedigers van Amstelveen omzeilde, maar daarna op paal schoot. De tweede helft was er niet één om in extase te geraken. Door de 0-1 stand bleef het spannend, maar er waren aan beide kanten weinig kansen. Na 90 minuten vond scheidsrechter Owen van Hooff het genoeg en was de 0-1 zege van Amstelveen een feit.

Zaterdag krijgt Amstelveen SCW op visite en moet VVA/Spartaan het thuis opnemen tegen AH ‘78.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek