Impressie van het nieuwe clubhuis van Sporting Martinus.
Impressie van het nieuwe clubhuis van Sporting Martinus. BlackBox architecten Amstelveen

Sporting Martinus schrijft obligaties uit voor nieuwbouw clubhuis

30 maart 2021 om 08:00 Voetbal

AMSTELVEEN Voetbalvereniging Sporting Martinus heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een nieuw clubhuis. Het huidige clubonderkomen uit de jaren 70 is gedateerd en kent de nodige structurele gebreken, aan onder meer gevel, dak en verwarming. “Het opzetten en uitwerken van het ontwerp voor de nieuwbouw is in nauwe samenwerking met specialisten en diverse instanties de afgelopen jaren tot stand gekomen. De club doet nu, in deze finale fase, graag een beroep op iedereen die de club een warm hart toedraagt om haar bij de realisatie van dit nieuwe clubhuis financieel te ondersteunen. Daarvoor bieden we een op maat gemaakt, voor alle partijen gunstig leningsplan aan met ook een mooi rendement: het Sporting Martinus Club Obligatieplan,” vertelt voorzitter Rick van Bruggen

“Het plan is een beproefd model en zeer gunstig voor de lener én club,” stelt Van Bruggen. “Het doel is een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Des te minder hoeven we van de bank te lenen.” 

VERTROUWEN De gemeente helpt de club op vele vlakken, maar het gevoerde beleid maakt het niet mogelijk om verenigingen financieel te ondersteunen bij realisatie van een clubgebouw of kleedkamer-accommodaties. In Amstelveen is het een zaak van de vereniging zelf voor de financiering te zorgen om haar leden een goede voorziening aan te bieden. Vrijwilligers van de club hebben zich de afgelopen tijd enorm ingezet bij alle voorbereidingen voor de nieuwbouw, zoals financiële experts, architecten en bouwadviseurs. De leden hebben er dan ook veel vertrouwen in. “Ze hebben zelf binnen 6 weken zo’n 450.000 euro ingelegd. Nu geven we ook mensen ‘buiten de club’ de kans om van dit obligatieplan gebruik te maken en zich in te schrijven. De inschrijfdatum sluit op 7 april,“ aldus de voorzitter van Sporting Martinus.

UITDAGING De voorbereidingen voor de nieuwbouw hebben circa 4 jaar geduurd. “We zitten in de laatste fase. Dit is dé kans om een nieuw clubhuis met elkaar voor elkaar te krijgen. We moeten het helaas zelfs wat harder stellen: zonder een hoge opbrengst kan de overall financiering van de nieuwbouw niet doorgaan en gaat het hele plan van tafel. De hypothecaire financier en borgstellers eisen namelijk, dat de club haar vertrouwen in het nieuwbouwplan ook via een dergelijke ‘lening aan elkaar’ uitdrukken. Ze stellen: laat maar in harde euro’s zien, dat ook de club zélf in het nieuwbouwplan gelooft. Dat is duidelijke taal en we beschouwen het maar als een uitdaging. Wat veel andere clubs doen, kunnen wij ook. En bovendien: als het slaagt, garandeert de gemeente ons verblijf op Overburg voor de komende decennia en behoudt de buurt daarmee haar groene en sportief-sociale open karakter. Dus doe daarom ook mee aan dit obligatieplan, zou ik zeggen,” aldus Van Bruggen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.obligatieplan.nl/sportingmartinus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie