PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Sporting Martinus wil in najaar beginnen met bouw van nieuw duurzaam clubhuis

Voetbal
Foto: Naomi Heidinga
26 mrt. 2021, 15:37
Het huidige clubhuis op de achtergrond bij de entree van de spelers in april 2018 voor de altijd beladen derby Sporting Martinus-RODA '23.
Het huidige clubhuis op de achtergrond bij de entree van de spelers in april 2018 voor de altijd beladen derby Sporting Martinus-RODA '23.
AMSTELVEEN

Voetbalvereniging Sporting Martinus wil in het najaar beginnen met de bouw van een nieuw duurzaam clubhuis met voldoende kleedruimten en bijbehorende faciliteiten op sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg. Het huidige clubhuis en de kleedkamers verkeren in een matige staat van onderhoud. Met de nieuwbouw is een investering van ruim 2 miljoen euro gemoeid. Om voor een deel van het benodigde bedrag een lening af te kunnen sluiten is bij de gemeente een gemeentegarantie aangevraagd van 750.000 euro voor de periode van 15 jaar. Het gemeentebestuur staat hier positief tegenover.

De grond waarop het sportpark ligt is eigendom van de gemeente en Sporting Martinus huurt de velden van AmstelveenSport. Het clubhuis en de kleedkamers zijn echter eigendom van de club. Het clubhuis is in de jaren ‘70 geouwd en is inmiddels gedateerd. het kampt inmiddels ook met de structurele gebreken aan onder meer gevel, dak en verwarming. De..

Deel dit artikel via: