Met een zweefduik kopt Toby Correia op het doel.
Met een zweefduik kopt Toby Correia op het doel. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad blijft winnen

12 oktober 2020 om 16:00 Voetbal

AMSTELVEEN In een kletsnatte wedstrijd wist Amstelveen Heemraad afgelopen zaterdag de derby tegen RODA’23 te winnen. Bij rust leidden de mannen van Edwin van Maas en Norbert Alblas al met 3-0. Na rust ging de teller door naar 8. Met een 8-0 overwinning liet Amstelveen zien dat het klaar is voor de topper tegen Wartburgia aanstaande zaterdag. En met een doelsaldo van 19-2 uit de laatste drie wedstrijden een terecht gevoel.

Amstelveen begon de wedstrijd zeer voortvarend. Na drie minuten ging Reshad Haidairi soepel langs Jesper Hottentot en liet Daan Stevens kansloos op zijn inzet waardoor Amstelveen al snel op voorsprong kwam. Acht minuten later verdubbelde Toby Correia de voorsprong. Zakaria Madrane mocht halverwege de helft van RODA een vrije trap nemen en legde de bal bij de tweede paal, waar Casper de Vetten de bal voor kopte en Correia met een zweefduik de 2-0 binnenkopte.
Daarna pakte RODA’23 de wedstrijd iets beter op. Was meer in balbezit en probeerde via Tim Steij mogelijkheden te creëren. Amstelveen was alert en had, mede door de snelle 2-0 voorsprong, wat meer rust in het spel. Na bijna een half uur zag Robert Lesmeister het gaatje in de hoek, maar Daan Stevens tikte de bal nog net tot een corner, terwijl aan de andere kant Thomas Zuiverloon goed opstoomde en zijn voorzet redelijk op maat in de 16 legde. Giovanni Santangelo was echter scherp en behoedde Amstelveen Heemraad voor de aansluittreffer. Vlak voor de rust kwam de 3-0 alsnog. In een scherpe counter, waarbij RODA werd uitgetikt door te veel mensen voor de bal, kon Reshad Haidari alleen op Daan Stevens af. Die wist in eerste instantie nog te redden, maar de rebound was voor Reshad Haidari en hij tikte de 3-0 tegen de touwen. Daarna was het gelijk rust.

Na rust moest RODA snel verder met 10 man. Toby Correia, helemaal vrij op de helft van Roda, twijfelde of hij door mocht en startte daardoor later richting Daan Stevens. Net voor de 16 werd hij onderuit geschoffeld en scheidsrechter Bos kon niet anders dan rood trekken. Kort daarop viel de 4-0. De ingevallen Ibrahim Uwamahora zette goed door en zijn voorzet was op maat voor de inkomende Toby Correia. Na driekwart wedstrijd kreeg Amstelveen Heemraad een strafschop omdat de bal wat onfortuinlijk op de arm van een speler van RODA kwam. Zakaria Madrane deed wat hij al een tijdje doet, de strafschop binnenschieten. Twee minuten later was het de debuterende Damiën Altyzer die goed doorzette en zijn voorzet was een prooi voor de inlopende Michael Coster. Amstelveen stond op 6-0. Maar het werd nog erger voor RODA. Robert Lesmeister tekende voor de 7-0 en vlak voor tijd schoot Michael Coster van een metertje of 50 een vrije trap binnen. Daan Stevens en eigenlijk iedereen verwachtte niet dat Coster op goal zou schieten.
Dat deed hij wel en de 8-0 was een feit. Daarna was het gauw klaar en kon iedereen de droge kleedkamers gaan op zoeken. Zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij Wartburgia. De nummer 2 tegen de nummer 4. RODA’23 kan zijn revanche halen tegen Kadoelen. Datzelfde Kadoelen dat van Amstelveen won met 2-1.

Tekst: Helmer Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

En dat betekent dat het 2-0 is.
Vreugde bij Amstelveen over de doelpuntenregen.