Afbeelding
Hans van Beek

Amstelveen Heemraad dendert door

5 oktober 2020 om 11:40 Voetbal

AMSTELVEEN Onder surrealistische omstandigheden, geen publiek, geen kantine die open is, werd de wedstrijd gespeeld in de 3e klasse B tussen JOS Watergraafsmeer en Amstelveen Heemraad. Neem daar dan het continue regenen bij en je surrealistische gevoel wordt alleen maar verder aangewakkerd.

Maar de ploeg uit Amstelveen van Edwin van Maas en Norbert Alblas ligt op koers. Vorige week werd Blauw Wit weggespeeld met 7-1. Nu was JOS Watergraafsmeer, de ploeg van de afwezige Richard Pel, het slachtoffer. Met 1-4 ging JOS onderuit. Ibrahim Uwamahora was bij Amstelveen de grote man door twee keer te scoren. Hij kwam na een uur voetballen, bij een 1-1 stand, in het veld en binnen tien minuten zette hij zijn ploeg op een 1-3 voorsprong. Reshad Haidari maakte het kwartet vol. Voor Haidari een bevrijding, want hij moet terug naar 29 november 2019 voor zijn laatste goal.

JOS en Amstelveen maakten er een heel leuke en sportieve wedstrijd van. Veel strijd, veel snelheid en nooit over het randje. Binnen korte tijd kreeg Robert Lesmeister de bal onder controle, maar zijn schot ging over. Aan de ander kant verscheen Lucien Fraenck onverwachts voor Giovanni Santangelo, maar zijn inzet ging ook over. Na ruim een kwartier was het Jarne Theunissen die sneller was dan de verdediging, maar de uitblinkende Giovanni Santangelo kwam goed uit zijn goal en hield de nul.

Bij JOS was Rody Roos de animator. Hij wist regelmatig Enzo Paal en Everson Bazoer te bereiken die voor aardig gevaar zorgden bij de verdedigers van Amstelveen. Enzo Paal had de 1-0 op zijn schoen, maar weer was Santangelo de winnaar. In de 36ste minuut ging Maarten Daniëls in de fout. De bal stuiterde van zijn voet af en Robert Lesmeister zag zijn kans en gleed de 0-1 binnen. Een minuut later kon Reshad Haidari zijn ploeg op 0-2 zetten, maar nu was Daniëls scherp en voorkwam de goal. Daarna was het wachten op de 0-2, want de verdediging van JOS werd getest. Het middenveld van Amstelveen met Zakaria Madrane en Jordy Coenraad, bleef de aanvallers wegsturen. Toby Correia, vorige week nog goed voor vier goals, kreeg nog een ultieme kans, maar hij twijfelde te veel en Daniël kon net de bal wegschieten voordat hij kon aanleggen. Met 0-1 werd de droogte van de kleedkamer even opgezocht.

Na rust was het snel gelijk. Joash Johnson slalomde de 16 in, maar zijn inzet werd nog gekeerd door Giovanni Santangelo. Uit de rebound tikte Everson Bazoer de 1-1 binnen. Vijf minuten later werd Reshad Haidari binnen de 16 onderuit gelopen, maar dat werd niet gezien als overtreding. Uit de tegenaanval kreeg Everson Bazoer een kans, maar weer stond Santangelo zijn mannetje. In de 64ste minuut kwam Amstelveen weer aan de leiding. Jaïr Cruden werd goed aangespeeld door Jordy Coenraad en hij zette Ibrahim Uwamahora alleen voor Maarten Daniëls die geweldig afrondde. Vijf minuten later scoorde Uwamahora het tweede en de derde doelpunt van Amstelveen. Prima neergelegd door Robert Lesmeister en perfect in de hoek geplaatst. Weer twee minuten later gooide Reshad Haidari de wedstrijd op slot door zich vrij te spelen, Daniëls te omspelen en de 1-4 binnen te schuiven.
Daarna was de wedstrijd gespeeld. Amstelveen maakte zich niet meer druk en bij JOS was de dreun goed aangekomen. Na precies 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal.

Amstelveen Heemraad kan zich met vertrouwen gaan opmaken voor de Amstelveense derby tegen Roda’23 zat1 op 10 oktober. Zonder publiek, dat wel. JOS kan zich revancheren als zij bij Buitenboys op visite gaan.

Tekst: Helmar Vercasman