Amstelveen Heemraad verloor thuis met 0-5 van JOS/Watergraafsmeer.
Amstelveen Heemraad verloor thuis met 0-5 van JOS/Watergraafsmeer. Hans van Beek

Fikse nederlaag Amstelveen; RODA wint; forse zege Rkavic tegen Martinus

9 maart 2020 om 10:45 Voetbal

AMSTELVEEN De Amstelveense zaterdagvoetbalteams behaalden afgelopen weekend wisselende resultaten. AMVJ speelde in de tweede klasse thuis met 1-1 gelijk tegen HBOK. In de derde klasse won RODA ´23 thuis met 3-2 van Buitenveldert, terwijl Amstelveen Heemraad met 0-5 ten onder ging tegen JOS Watergraafsmeer. In de vierde klasse behaalde koploper Rkavic opnieuw een forse overwinning. De ploeg won de derby tegen hekkensluiter Sporting Martinus met 7-1.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – HBOK 1-1 (0-0) AMVJ en HBOK gaven elkaar in Amstelveen niet veel toe. In een wedstrijd die het aanzien ten volle waard was werd het uiteindelijk een puntendeling. In de eerste helft waren er veel scoringskansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet. Vrij snel na de hervatting van de tweede helft was Omar El Amrambi succesvol voor de bezoekers en stond de stand 0 – 1 op het scorebord. Na enkele ingrepen van trainer Ricky Kumar was het uiteindelijk Tim Wulfraad die met de gelijkmaker de eindstand bepaalde op 1-1.

3B RODA'23 – Buitenveldert 3-2 (1-1) In eigen huis behaalde RODA'23 een nipte 3-2 overwinning op Buitenveldert. Het was een open wedstrijd van twee aanvallende ploegen. De ruststand was 1-1. Hottentot opende de score voor RODA'23, 1-0. Vijf minuten voor rust wed het 1-1. Binnen 10 minuten na de hervatting bereikte Tim Steij met een goede assist de ingevallen Hassan Makdan die 2-1 maakte. Door een strafschop te benutten kwam Buitenveldert weer langszij, 2-2. Twee minuten voor tijd bracht Tim Steij de eindstand op 3-2 in het voordeel van de Bovenkerkers. (Foto: Fotoleest.nl)

3B Amstelveen/Heemraad – Jos/WGM 0-5 (0-1) Nadat Amstelveen Heemraad in het thuisduel tegen JOS/Watergraafsmeer met een 0-1 achterstand de rust in ging, leek er van alles nog mogelijk. Maar in de tweede helft denderde het Amsterdamse Jos/Watergraafsmeer over de Amstelveners heen. De ploeg scoorde nog 4 keert en won overtuigend met 0-5.

4E Rkavic – Sporting Martinus 7-1 Rkavic blijft in de vierde klasse E aan de lopende band scoren. Dit keer was hekkensluiter Sporting Martinus het slachtoffer. Rkavic won de derby met 7-1. Met 40 competitiepunten uit 15 gespeelde wedstrijden maakt de ploeg grote kans op promotie. Achtervolger Robinhood, de nr 2, heeft 29 punten uit 13 wedstrijden.