RODA ´23 verloor zondag het uitduel tegen Weesp met 2-1.
RODA ´23 verloor zondag het uitduel tegen Weesp met 2-1. Fotoleest.nl

Sporting Martinus pakt koppositie, nederlagen RODA en NFC

9 december 2019 om 11:23 Voetbal

AMSTELVEEN Sporting Martinus heeft zondag in 3C de koppositie veroverd na een 1-5 uitzege tegen Vreeswijk. In de tweede klasse leed RODA ´23 de zesde nederlaag van het seizoen tegen Weesp dat ook in de onderste regionen van de ranglijst staat. NFC liep in 4E tegen een 2-0 nederlaag aan bij TABA maar blijft desondanks aan kop.

ZONDAGVOETBAL

2B Weesp – RODA '23 2-1 RODA'23 heeft zondagmiddag in Weesp de punten moeten laten bij de gastheren. Weesp won in eigen huis nipt met 2–1. Door deze nederlaag blijft de ploeg uit Bovenkerk nog steeds in de gevarenzone. RODA'23 staat nu derde van onderen met 7 punten uit 11 wedstrijden en heeft nog onder zich op plek 13, Weesp met 13 competitie punten. Op plaats 14 staat DIOS dat slechts 3 schamele puntjes wist te verzamelen.

3C Vreeswijk – Sporting Martinus 1-5 Sporting Martinus voert na zondag in 3C de kop van de ranglijst aan dankzij een 1-5 zege uit bij Vreeswijk. De rusttand was 1 – 1. In de tweede helft overspeelden de Martianen hun gastheren. Bjorn, Yvo Bary en Joel Cornwall scoorden allen 1 keer. David Soesan nam twee treffers voor zijn rekening. Martinus kwam aan kop doordat de vorige koploper Swift met 4-2 verloor van Ouderkerk. Sporting Martinus en Swift hebben nu beide 23 punten, maar Martinus heeft een iets beter doelsaldo.

3C Ouderkerk – Swift 4–2 Ouderkerk was op eigen veld te sterk voor koploper Swift. Na een 0 – 2 opgelopen achterstand kwamen de Ouderkerkers nog voor rust op en 3 - 2 voorsprong door doelpunten van Thijs de Dood en Rocky Nuhaman en Tom Straver. In de tweede helft besliste Straver met zijn tweede goal definitief de wedstrijd. Eindstand 4-2.

4E TABA – NFC 2-0 In 4  liep NFC zondag tegen een onverwachte 2-0 nederlaag aan in de uitwedstrijd bij TABA. Het Amstelveense team blijft ondanks de nederlaag nog steeds koploper in de afdeling.