RODA '23 speelde thuis gelijk tegen Hooglanderveen.
RODA '23 speelde thuis gelijk tegen Hooglanderveen. Koos van der Leest

Puntenverlies RODA en Martinus; NFC blijft aan kop

2 december 2019 om 11:41 Voetbal

AMSTELVEEN RODA '23 heeft zondag in de tweede klasse van het zondagvoetbal thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hooglanderveen. In de derde klasse verloor Sporting Martinus (de nummer 2 uit de competitie) het uitduel tegen koploper Swift met 2-0. In de vierde klasse blijft NFC aan kop na de 2-6 overwinning in de uitwedstrijd tegen Arsenal.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Hooglanderveen 1-1 RODA'23 heeft zichzelf zondag tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen Hoogalnderveen. De Bovenkerkers speelden geen slechte partij, maar lieten wel een aantal goede kansen onbenut. Vrijwel de gehele eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. In de 43ste minuut kon Hooglanderveen op voorsprong komen en scoorde die ploeg na een foute terugspeelbal in de defensie van de thuisploeg. Zes minuten na rust werkte RODA '23 de in de eerste helft opgelopen achterstand weg. Met een prima voorzet bereikte Rinagel Ogenio de gereed staande Lars Postmus die voor 1-1 zorgde. Er was nog een schot vanuit RODA=gelederen op de onderkant van de bovenlat maar het bleef 1-1.

3C Swift – Sporting Martinus 2-0 Sporting Martinus moest het in Amsterdam afleggen tegen een sterker spelend Swift. Toch was er niet eens zoveel krachtsverschil maar de Amsterdammers hadden in de eerste helft wat meer geluk dan de Martianen die tweemaal tegen een ongelukkig doelpunt aanliepen. De eindstand van de wedstrijd was 2-0 voor Swift, een score die al in de eerste helft op het scorebord stond.

3C Diemen SV – sv Ouderkerk 5-3 Ouderkerk heeft in Diemen geen punten kunnen toevoegen aan het totaal. De Ouderkerkers die tot nu toe redelijk goed voor de dag komen, verloren uiteindelijk met 5 – 3. Voor Ouderkerk scoorden;Rocki Nuamah, Thom Straver en Bart Muns.

4E Arsenal – NFC 2-6 In 4E verdedigde NFC met verve het koploperschap door het thuisspelende Arsenal een 2-6 nederlaag toe te brengen. De grote matchwinner was Abraham Anane die drie van de 6 goals voor zijn rekening nam, de ene nog mooier dan de andere. De overige doelpunten werden gemaakt door Shrino Lee, Owusu en Stephen Obeng.