Voorafgaand aan de westrijden werd dit weekend 1 minuut stilte in acht genomen tegen racisme, zo ook bij het duel van RODA '23 tegen Blauw-Wit Beursbengels. Koos van der Leest

Nederlagen AMVJ, Amstelveen; doelpuntrijk gelijkspel RODA (zaterdag)

25 november 2019 om 10:57 Voetbal

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal een fikse nederlaag geleden in net uitduel tegen Zandvoort.  Het werd 5-0. In 3B verloor Amstelveen Heemraad het uitduel tegen De Dijk nipt met 3-2. RODA '23 speelde thuis gelijk tegen Blauw-Wit Beursbengels in een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd 4-4. Koploper Rkavic haalde in 4E thuis uit tegen TOG. Het werd 5-0. Sporting Martinus verloor in 4E thuis van Robinhood met 1-2. Net als in het profvoetbal, werd dit weekend ook in het amateurvoetbal in de eerste minuut niet gespeeld als statement tegen racisme.

ZATERDAGVOETBAL

2A Zandvoort - AMVJ 5-0 AMVJ had zaterdag uit bij Zandvoort geen prettige middag. De hoogst spelende zaterdagploeg van Amstelveen liep tegen een forse nederlaag aan. Het werd maar liefst 5-0.  AMVJ desondanks met 15 punten uit 9 wedstrijden nog steeds in het spoor van de koplopers. Het verschil met lijstaanvoerder CSW is maar 3 competitiepunten. Op zaterdag 30 november krijgt AMVJ de kans om de zware nederlaag  goed te maken. Het op de 11de plaats staande DVVA komt dan op bezoek. De situatie aan de kop geeft aan dat CSW de absolute koploper is met 18 punten gevolgd door Aalsmeer, HBOK en Purmersteijn die 17 punten hebben verzameld.  Op plek 5 staat Zandvoort met 16 punten. OSV en AMVJ beiden met 15 punten doen dus nog volop mee in de strijd om de koppositie.

3B De Dijk - Amstelveen Heemraad 3-2 Tegen De Dijk leed  Amstelveen Heemraad een nipte 3 - 2 nederlaag. De thuisploeg  kwam na een half uur spelen op 1-0 voorsprong maar Reshad Haidari zorgde voor de gelijkmaker. Kort voor rust kwam De Dijk op een 2 - 1 voorsprong. Beide teams scoorden in de tweede helft nog een doelpunt,  genoeg voor De Dijk om de drie punten in eigen huis te hou

3B RODA'23 - Blauw Wit/Beursbengels 4-4  RODA '23 en Blauw-Wit Beursbengels speelden in 3B een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd 4-4. Na 20 minuten werd het 1-0 door Justin Groenen. Ondanks uitstekend keeperswerk konden doelman Stevens en zijn verdedigers niet voorkomen dat de gasten op 1 - 2 kwamen. Nog voor rust zorgde Tim Steij fraai voor 2 - 2. Nadat de bezoekers waren uitgelopen naar 2-4  waren het Tim Stey (strafschop) en Dennis Spitteler (fraaie vrije trap) die de eindstand 4-4 beacht.

4E  RKAVIC - TOG 5-0  Rkavic blijft met grote cijfers winnen. Aan de Escapade werd TOG met 5 - 0 naar huis gestuurd.

4E Sporting Martinus - Robinhood 1-2 Sporting Martinus verloor op eigen veld met 1-2 van het Amsterdamse Robinhood.