Sporting Martinus verloor zondag met 2-1 het uitduel tegen Abcoude.
Sporting Martinus verloor zondag met 2-1 het uitduel tegen Abcoude. Sporting Martinus

Sporting Martinus gooit eigen glazen in tegen Abcoude en verliest met 2-1

26 februari 2024 om 09:47 Voetbal

AMSTELVEEN Na drie remises en één overwinning in de laatste vier wedstrijden vlak voor en direct na de winterstop was het voor Sporting Martinus zondag zaak om in Abcoude de volle drie punten mee naar huis te nemen. Dat pakte echter anders uit. Sporting Martinus was de bovenliggende partij, maar wist in de eindfase van het aanvalsspel onvoldoende af te dwingen. Abcoude verdedigde met verve en had aan een paar counters voor rust genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen. Met 2-1 bleven de punten in Abcoude na afloop van dit duel in de tweede klasse van het zondagvoetbal. RODA’23 verloor in dezelfde competitie thuis met 1-2 van Bloemendaal.

Met name in de eerste twintig minuten was het bezoekende Sporting Martinus heer en meester en drong het Abcoude ver terug op eigen helft. Fraaie aanvallen leidden tot de eerste kansen en ook uit dode spelmomenten in de vorm van corners en vrije trappen liet Martinus aan duidelijkheid niets te wensen over waar het ging om aanspraak maken op de overwinning.

COUNTERS

Pas na een half uur stak Abcoude voor het eerst serieus de middenlijn over en verzilverde de eerste de beste poging. Een verre ingooi aan de linkerkant werd slim doorgekopt en bij de tweede paal door Jerrel Joval, eveneens met het hoofd, achter de kansloos gelaten doelman Sharique Hovenkamp afgerond: 1-0. Het roodgele keurkorps van trainer-coach Michael Crombeen stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de drang naar voren ging het echter mis en balverlies leidde een tweede counter én doelpunt van Abcoude in: een lange pass over de Martiniaanse defensie bereikte Giandro Kapel die beheerst afrondde en de 2-0 ruststand deed aantekenen.

NIET TEVREDEN

Crombeen was overduidelijk niet tevreden en bracht direct aan de aftrap van het tweede bedrijf twee verse krachten; Chivu Gathier verving Bjorn van Breenen op het middenveld en Nils Spooren kwam links achterin in de ploeg voor Nathan Dahele. De mouwen ging nog wat verder omhoog, Abcoude werd wederom klemgezet op eigen helft maar tot doelrijpe kansen kwam het moeizaam. Na een uur spelen volgden nog twee wissels: Jefferson Vegas deed Siem Klok vervangen en Anthony Dean gaf het stokje over aan Ton Schoonderwoert. Spooren schoof door naar het middenveld waarmee Crombeen nóg meer druk naar voren wilde geven.

AANSLUITINGSTREFFER

Twintig minuten voor tijd volgde dan toch de late maar verdiende aansluitingstreffer. Michael Mol stak door de as het veld over, overleefde een zelf ingezette tackle waar zijn tegenstander kermend achterbleef maar scheidsrechter Van Genderen geen overtreding in zag. Via Schoonderwoert werd de bal breed gelegd in de doelmond waar de inglijdende Mol nog geblokt werd maar de bal voor de voeten van Honsdrecht belandde die simpel kon binnentikken: 1-2.

LANGE HALEN

Sporting Martinus had recht op meer en zette alles op alles om alsnog een resultaat te boeken. In minuut tachtig bereikte een fraai gekrulde boogbal van Spooren Honsdrecht op de achterlijn die op zijn beurt de geheel vrijstaande Schoonderwoert in de doelmond bereikte. Schier onmisbaar gleed de bal helaas aan het doel voorbij. In de laatste acht minuten werd Ibrahim Uwamahoro binnen de lijnen gebracht voor de aangeslagen captain Christoph Kleiren, maar ondanks laatste pogingen met lange halen richting doelmond bleef de stand zoals hij was. 

De tweede nederlaag van het seizoen was daarmee een feit. ZSGOWMS versloeg DSOV in Vijfhuizen en is daarmee de grote winnaar van en nieuwe koploper na dit weekend. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of het Martiniaans legioen mag blijven hopen op een mooi einde van het seizoen. Zondag 3 maart ontvangt Sporting Martinus in eigen huis laagvlieger Bloemendaal. 

Bloemendaal won zondag het uitduel tegen RODA ’23. De Bovenkerkers dreigen daarmee de tweede periodetitel te verspelen. RODA speelt komende zondag uit tegen de nieuwe koploper ZSGOWMS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie