Amstelveen Heemraad won met 5-1 van SV Hoofddorp.
Amstelveen Heemraad won met 5-1 van SV Hoofddorp. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad neemt met 5-1 revanche na eerdere nederlaag tegen Hoofddorp

26 februari 2024 om 09:45 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag in de derde klasse van het zaterdagvoetbal thuis met 5-1 gewonnen van SV Hoofddorp. Daarmee nam de ploeg uit Amstelveen revanche voor de 4-3 nederlaag waar de Amstelveners aan het begin van de competitie tegenaan was gelopen. Amstelveen nan wel tijd voor de revanche, want met rust stond het nog 0-0. Na rust kwam Amstelveen op dreef en werd Hoofddorp met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Binnen twee minuten had de thuisploeg volgens Amstelveen Heemraad al een strafschop moeten hebben toen Amir el Hadji onderuit werd gehaald in de zestien van Hoofddorp. De scheidsrechter gaf echter een corner plaats van een strafschop. Vijf minuten vond de ploeg dat Amstelveen weer een strafschop werd ontnomen toen Dwayne Wondel een duw in de rug kreeg en daardoor niet bij de bal kon. De rest van de eerste helft was veel balbezit voor Amstelveen, maar geen kansen op de 1-0. Met 0-0 ging de rust in.

ANDER BEELD NA RUST

Na rust een heel ander beeld en na drie minuten viel de 1-0 toen Max Flipse de bal net over Robert Freije de zestien in schoot en Dwayne Wondel de bal controleerde en strak binnenschoot. Heel Hoofddorp in protest, want Wondel zou de bal met de hand hebben gespeeld. Scheidsrechter Ezanagui wilde er niets van weten en Amstelveen stond op een 1-0 voorsprong. 

Een minuut later lag de 2-0 al binnen. Max Flipse onderschept en via Zakaria Madrane kwam de bal bij Jaïr Cruden, die op weg kon naar de goal van Hoofddorp. Met het ontwijken van een striemende tackle bracht Cruden de bal bij Amir el Hadji en die schoot beheerst binnen. 

Later zorgde de ingevallen Roemello Rustenberg voor 3-0. Eerst zette hij druk op Robert Feije en die verspeelde de bal, die in de voeten van Jaïr Cruden belandde. Hij was niet zelfzuchtig en legde opzij op de meegelopen Ralph Groenteman en die had een vrije goal voor zich en schoof de 3-0 binnen.

EIGEN GOAL

Drie minuten voor tijd zette Roemello Rustenberg de stand op 4-0 nadat Mael Munster op het verkeerde been zette en beheerst de vrije hoek wist de vinden. Met het ingaan van de blessuretijd was het Lucas Tully die Ralph Groenteman in stelling bracht. Groenteman omspeelde Mael Munster en zijn voorzet werd door Robert Feije zo zijn eigen goal ingeschoten, net voor de geheel vrijstaande Jaïr Cruden. 

ERETREFFER

Ver in blessuretijd was het slotakkoord is voor Robbert Rooth. Hij onderschepte een kopbal, controleerde goed en zijn geplaatste schot belandde achter Giovanni Santangelo. Hoofddorp had daarna zijn eretreffer. 

Met 5-1 had Amstelveen zijn revanche en doet de ploeg weer volop mee in de strijd om de prijzen. Hoofddorp daarentegen moet alle zeilen bijzetten om niet terug te keren naar de 4de klasse. Volgende week komt Marken naar Amstelveen, ook hier zullen revanche gevoelens hoogtij vieren na het eerdere onnodige 1-1 gelijkspel op Marken.

Verslag: Helmar Vercasman


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie