Het terrein van voetbalvereniging RODA'23.
Het terrein van voetbalvereniging RODA'23. Archief

Elftal bekende YouTubers en influencers speelt tegen RODA’23 voor goed doel

22 februari 2024 om 10:29 Voetbal

AMSTELVEEN Het voetbalelftal van De Creators FC komt op donderdagavond 4 april naar Bovenkerk in Amstelveen. Het team, dat bestaat uit bekende YouTubers en influencers, speelt dan tegen een elftal van RODA ‘23 ter ere van het 100-jarige bestaan van de Bovenkerkse club. Een toegangskaartje kost 7,50 euro (inclusief muntje voor drankje, exclusief 0,95 euro servicekosten). Van de opbrengst gaat 5 euro per verkocht kaartje naar The Hunger Project, een goed doel dat werkt aan bestrijding van honger in dertien landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

De eer van RODA ’23 wordt verdedigd door de mannen van het 3de zaterdagelftal. Dit elftal onder aanvoering van captain Timo van Baarsen en vice-captain Mike v.d. Heuvel, vertegenwoordigt bij elkaar opgeteld ruim 250 jaar clublidmaatschap en is tevens de huidige koploper in zijn competitie. Op Instagram is het elftal met ruim 1.100 volgers bekend onder de naam @rodazat3, waarin de spelers hun fans wekelijks meenemen in hun grappige avonturen. De afkorting RODA staat voor ‘Recht Op Doel Af’ en met deze ouderwetse speelwijze zal het team het de Creators FC op 4 april zo moeilijk mogelijk gaan maken.

GOEDE DOELEN

Creators FC heeft 597.000 volgers op op TikTok, 229.000 abonnees op YouTube en 134.000 volgers op Instagram. Het elftal met bekende YouTubers en influencers staat onder leiding van Roy de Coach, die zelf 99.000 volgers heeft op TikTok. Creators FC heeft sinds de oprichting in 2016 ruim 1,5 miljoen euro opgehaald voor goede doelen. OP dit moment is nog niet bekend welke spelers van de Creaters FC op 4 april het veld zullen betreden. ‘Ben jij ook zo benieuwd welke strijders er tijdens deze unieke wedstrijd het veld gaan betreden? Daar moet je bij zijn,’ aldus de aankondiging.  

VELD BETREDEN VERBODEN

De wedstrijd begint om 19.30 uur, maar bezoekers zijn al vanaf 18.00 uur welkom. Creators FC laat ook weten dat het publiek tijdens en na de wedstrijd achter de boarding dient te blijven en dat het veld absoluut niet betreden mag worden. Hiervoor geldt een zero tolerance beleid,’ zo waarschuwt de organisatie. Het veld betreden is ten strengste verboden. ‘De Creators delen na de wedstrijd eventueel handtekeningen uit en hebben wellicht tijd voor een selfie’.

Voor meer informatie en kaartverkoop; https://www.creatorsfc.club/product/04-04-2024/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie