De toss voor aanvang van de wedstrijd.
De toss voor aanvang van de wedstrijd. Sporting Martinus

Sporting Martinus koppositie kwijt na gelijkspel in inhaalduel tegen Antibarbari

12 februari 2024 om 12:25 Voetbal

AMSTELVEEN Sporting Martinus heeft zondag in een inhaalduel in de tweede klasse B van het zondagvoetbal gelijk gepeeld tegen Antibarbari uit Rotterdam. Door het puntenverlies verspeelde Martinus de koppositie in de competitie. In een hoogstaand en aantrekkelijk duel namen de Rotterdammers voor rust brutaal een 0-2 voorsprong waarna Sporting Martinus zich in de tweede helft knap terug knokte tot 2-2 en daarna zelfs kans op de overwinning had. Uiteindelijk moest de Amstelveense ploeg op eigen terrein echter genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Antibarbari kwam al na tien minuten op voorsprong. Een snelle aanval over vier-vijf schijven door het hart van de niet scherp dekkende Martinus-defensie werd door de goed doorgelopen sterspeler Joe  Thomas bij de tweede paal binnengegleden: 0-1.

GEMISTE KANSEN

In de laatste twintig minuten voor rust had Sporting Martinus kansen om op gelijke hoogte te komen. Eerst was er in de 27ste minuut een afdraaiende corner van Bjorn van Breenen vanaf de rechterflank die in de doelmond pardoes op het hoofd van Max Musch belandde. De kleine vleugelaanvaller kopte, enigszins beduusd door de grote kans, over het doel. Zeven minuten later kon de mee opgekomen Michael Mol na een vrije trap van Van Breenen onvoldoende kracht meegeven aan zijn kopbal nadat hij het luchtduel had gewonnen. Weer twee minuten later slalomde de behendige Musch langs vier verdedigers en kon hij vlak voor de vijfde inschieten. In de snelheid van de fraaie actie viel hij bij zijn schotpoging achterover waardoor de bal helaas net naast de kruising verdween. 

VOETBALWETTEN

En zoals reeds vele jaren in de voetbalwetten vastligt: als de bal er aan de ene kant niet in wil, valt het doelpunt aan de andere kant. Twee minuten voor rust was er andermaal een door Antibarbari scherp uitgevoerde counter die de 0-2 ruststand inleidde. Een opening van de rechterflank over de hele bereikte linksvoor Niels de Visser. En waar Sporting Martinus andermaal te veel ruimte weggaf kon De Vissers voorzet door doelman Sharique Hovenkamp nog voor de instormende spits weggestompt worden waarna de afvallende bal overtuigend binnengeschoten werd door Koen van der Wolk.

AANSLUITINGSTREFFER

In de tweede helft maakte Sporting Martinus al snel de aansluitingstreffer. Binnen vijf minuten werd Broos Krijger ongelukkig overhoop gelopen. Scheidsrechter Puts wees gedecideerd naar de stip waarna Van Breenen deze buitenkans benutte. De bal verdween hard en laag in de rechterbenedenhoek, doelman Tom Rijkens kansloos latend: 1-2.

GELIJKMAKER

In de 80ste minuut leidde een scherpe counter van de geelrode thuisploeg de terechte gelijkmaker in. Sam Honsdrecht stak het middenveld over, hield alle belagers achter zich en wist op links Sem van Bruggen te bereiken. Die bleef rustig, zocht zijn directe tegenstander op, kapte naar binnen en schoot fraai raak in de verre benedenhoek: 2-2. 

In de ‘dying seconds’ had Sporting Martinus zelfs nog de overwinning uit het vuur kunnen slepen maar die apotheose bleef helaas voor het Martiniaanse publiek achterwege. Een laatste aanval werd gekeerd waarna de afvallende bal voor de voeten van Dean belandde die hard inschoot maar zijn ultieme poging geblokt zag worden. Ook Antibarbari kreeg nog een laatste kans die overgekopt werd waardoor deze aantrekkelijk wedstrijd in een terecht 2-2 gelijkspel eindigde.

KOPPOSITIE KWIJT

Gevolg van het gelijke spel is dat beide ploegen twee punten verspeelden in de strijd om de koppositie. Concurrenten De Meer en ZSGOWMS wonnen beide wel waardoor Sporting Martinus de koppositie kwijtraakt en voorlopig genoegen moet nemen met de derde plaats op de ranglijst. De competitie wordt op 25 februari door Sporting Martinus hervat met een wedstrijd in en tegen Abcoude.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie