Amstelveen Heemraad was te sterk voor SV Ouderkerk.
Amstelveen Heemraad was te sterk voor SV Ouderkerk. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad slaat toe in tweede helft en verslaat Ouderkerk met ruime cijfers

5 februari 2024 om 08:00 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft SV Ouderkerk zaterdag met ruime cijfers verslagen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Ouderkerk werd in deze streekderby op eigen terrein met 1-6 verslagen. Daarmee werd een lange reeks doorbroken. De laatste competitienederlaag van Ouderkerk in eigen huis was op 2 oktober 2022. Voor rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht en ging de rust in met een 1-1 stand. Na rust een ontketend Amstelveen. Met wervelend voetbal, dito acties en vijf goals was de 1-6 overwinning een juiste weergave van het krachtsverschil.

De eerste helft was aan beide kanten niet echt heel goed, maar de wind was ook een moeilijkheidsfactor extra. Aan beide kanten ontstonden wel kansen, dan wel kansjes. Halverwege de eerste helft viel de eerste goal van Amstelveen na slecht uitverdedigen. Ralph Groenteman kreeg de bal zo aangespeeld. Hij zag  Jordy Coenraad randje 16 helemaal vrijstaan. Die haalde verwoestend uit en liet Ouderkerk-keeper Dax de Wit kansloos. Twee minuten later werd het alweer gelijk. Een vrije trap van Anthony Voskuilen werd verlengd door Charlie den Hertog, maar stuitte op Amstelveen-keeper Giovanni Santangelo. Met een simpele voetbeweging tikte Roy la Grouw echter toch binnen.

Na rust ging het snel. Amstelveen-speler Marc Groenland lanceerde Jaïr Cruden, maar die werd net buiten het penaltygebied onderuit geschoffeld door Alex Kok. Marc Groenland eiste de bal op, legde aan en liet Dax de Wit volkomen kansloos met een weergaloze vrije trap. Een minuut later lag de bal er al weer in. Ralph Groenteman zette gelijk druk op Roy la Grouw en ontfutselde hem de bal en schoot in de korte hoek binnen en zette Amstelveen daarmee op een 1-3 voorsprong. 

Een kwartiertje later werd het 1-4 na een snelle counter, opgezet door Dwayne Wondel. Ralph Groenteman kwam oog in oog te staan met Dax de Wit en scoorde zijn tweede en daarmee ook de vierde van Amstelveen.

Met de 1-4 stand was het venijn er bij Ouderkerk wel af en Amstelveen geloofde het allemaal wel. Daar kwam verandering in toen Amir el Hadji bij Amstelveen zijn opwachting maakte, vijf minuten voor tijd. Met twee geweldige assist maakte hij nog even het verschil. Eerst stuurde hij Wouter Kadijk het bos in en zijn harde voorzet werd prima binnengelopen door Dwayne Wondel. Twee minuten later was het weer el Hadji, die nu Kadijk helemaal doldraaide met drie kapbewegingen en weer een strakke voorzet afleverde en die nu binnen werd gelopen door Jesper van Eijk. Een paar minuten later vond scheidsrechter Kenneth Debipersad het genoeg en floot voor de laatste keer.

Volgende week is Amstelveen vrij voor de competitie, maar het team trapt  om 12.00 uur af voor een oefenwedstrijd tegen CSW.

Tekst: Helmar Vercasman


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie