Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert Chung Do Kwan met keurmerk

21 april 2022 om 14:30 Vechtsporten

AMSTELVEEN Namens de gemeente Amstelveen feliciteerde burgemeester Tjapko Poppens donderdag vechtsportvereniging Chung Do Kwan met de verlenging van het Fight Right Keurmerk. “Met dit keurmerk bewijst de sportschool zich blijvend in te zetten voor de maatschappij en zorg te dragen voor een veilig sportklimaat”, zei burgemeester Tjapko Poppens.

Het keurmerk wordt verstrekt door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). Daarom was ook Wouter Schols van het NIVM bij de uitreiking aanwezig. Poppens overhandigde het officiële schild van het keurmerk in zijn kamer in het gemeentehuis aan eigenaar van Chung Do Kwan, David Chung. 

“Chung Do Kwan is een gedegen organisatie met gezonde gedragsregels en omgangsvormen, een veilige sportomgeving en met trainers van hoge kwaliteit”, zei de burgemeester.

KEURMERK De populariteit van vechtsport neemt de laatste jaren toe. Volgens het NIVM heeft vechtsport een grote potentie om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s. Toch zou het imago nog niet altijd positief zijn. “Juist daarom is het voor clubs belangrijk zich te onderscheiden als maatschappelijk betrokken”, meldde Poppens. “Chung Do Kwan heeft in Amstelveen een voorbeeldfunctie.” Met het keurmerk hoopt het NIVM te bewerkstelligen dat vechtsportaanbieders aantoonbaar zorg dragen voor een veilig en verantwoord sportklimaat. “Een veilig klimaat is essentieel”, aldus David Chung. “Iedereen moet zich welkom en veilig kunnen voelen tijdens het sporten. Vooral in de vechtsport is dat erg belangrijk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie