Door ook buiten te trainen is sportschool Chung Do Kwan tijdens de pandemie geen dag gesloten geweest.
Door ook buiten te trainen is sportschool Chung Do Kwan tijdens de pandemie geen dag gesloten geweest. Sebastiaan van der Meer

Sportschool Chung Do Kwan wint titel Club van het jaar 2021 van provincie Noord-Holland

2 juni 2021 om 14:35 Vechtsporten

AMSTELVEEN Sportschool Chung Do Kwan is gemeentewinnaar én provinciewinnaar Noord-Holland van de verkiezing Club van het jaar 2021.

Chung Do Kwan werd tijdens de verkiezing uitgeroepen tot winnaar van de gemeente Amstelveen. De vechtsportclub onder leiding van David Chung ontving bijna 1.400 stemmen, waarmee zij de gemeentetitel ruimschoots in de wacht wisten te slepen. Vervolgens beoordeelde de vakjury alle gemeentewinnaars binnen de provincie Noord-Holland afzonderlijk, waarbij Chung Do Kwan ook is verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland. 

VEERKRACHT De school heeft niet alleen veel veerkracht, maar ook veel creativiteit laten zien. Chung Do Kwam is tijdens de pandemie geen dag gesloten geweest en de lessen vonden plaats op de meest ondenkbare plekken zoals snelwegoverkappingen, stadsparken, schoolpleinen en oude fortstellingen. Ook konden de leden die niet fysiek mee konden doen vanwege gezondheidsredenen of de kwetsbaarheid online meedoen.

“Wij hebben van een rasechte binnensport een buitensport weten te maken”, zegt hoofdinstructeur en eigenaar David Chung. “Want opgeven is echt geen optie en daar plukken wij nu zichtbaar de vruchten van. Het is heel spannend geweest, wij hadden geen idee hoe de pandemie zou verlopen maar besloten ons alleen te richten op waar wij goed in zijn en dit te organiseren in een zo veilig mogelijk sportklimaat voor alle leden en betrokkenen. Het is ongekend mooi en fijn dat onze leden zoveel support, begrip en loyaliteit hebben getoond voor onze school waardoor wij op eigen krachten konden blijven voortbestaan. Wij konden zo aan alle verplichtingen blijven voldoen en hebben geen aanspraak hoeven te maken op ondersteuning vanuit de overheid. Ook hebben wij de deuren geopend voor niet-leden waarvan velen inmiddels ook zijn doorgestroomd naar onze reguliere lessen. Vanaf deze week trainen wij weer binnen. Op 5 juni gaan de volgende versoepelingen al weer in waardoor alles weer lijkt te herstellen naar de normale situatie.”

ACHTERBAN “Wat mogelijk het succes van onze aanpak is geweest, dat is de sterke verbinding met onze achterban waarbij ook de online lessen geen vooraf opgenomen filmpjes geweest zijn maar waarbij ook interactie onderling mogelijk maakte. Ook het gebruik van zelf uitgedachte trainingsmaterialen maakten het trainen makkelijker en de positieve insteek zorgde voor de continuïteit.”

De school won in 2015 en in 2018 de prijs voor ‘Sportvereniging van het jaar’ in Amstelveen en won in 2019 ook al eerder de Rabobank gemeenteprijs. Ditmaal is het extra bijzonder doordat de club uit meer dan 100 deelnemende clubs en scholen is verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland en nu ook landelijk een kans kan maken. Chung Do Kwan maakt zich nu op voor de landelijke finale met alle provinciewinnaars, waarbij de uitslag tijdens de Award uitreiking van 9 juni zal worden bekend gemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden in Tivoli Vredenburg te Utrecht met Erben Wennemars en Typhoon als ambassadeurs.


A. Hoekstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie