Loïs en Nikki Bruins uit Amstelveen zijn geslaagd voor de gele band.
Loïs en Nikki Bruins uit Amstelveen zijn geslaagd voor de gele band. Chung do Kwan

Chung Do Kwan start pilot met online Taekwondo examens

30 april 2020 om 15:00 Vechtsporten

AMSTELVEEN Ondanks het feit dat veel activiteiten zijn gestaakt heeft dat Sportschool Chung Do Kwan er niet van weerhouden om de lessen, in welke hoedanigheid dan ook, te blijven voortzetten.
Vrijdag 13 maart vond nog de allerlaatste fysieke les plaats, en het jaarlijkse clubkampioenschap van 14 en 15 maart moest halsoverkop worden uitgesteld, met daarbij niet alleen teleurstelling bij alle deelnemers maar ook alle voorbereidingen die daarmee in het water zijn gevallen. Ondanks deze tegenslagen is de school binnen een week online gegaan en kunnen de leerlingen meedoen met een compleet online programma, aangevuld met nieuwe (voorheen niet bestaande) work-outs voor het hele gezin. De leerlingen die niet kunnen deelnemen aan de lessen hebben ook nog de keus om bepaalde oefeningen en lessen terug te kunnen kijken middels een speciaal archief kanaal. Voor de jongste deelnemers zijn er ook aanvullende lesjes en download opdrachten beschikbaar gesteld zodat niemand zich hoeft te vervelen.

De leerlingen Nikki en Loïs Bruins hadden voorafgaand aan de coronacrisis heel fanatiek geoefend en waren al klaargestoomd voor het examen. Maar de zalen gingen op slot en de examens uitgesteld tot nader bericht. Hoofdinstructeur David Chung besloot iets te doen aan deze situatie en benaderde zijn leraar Grootmeester Kim in Zuid-Korea om samen een tussentijdse oplossing te bedenken. Zo kwamen zij samen tot een geweldige oplossing: in een pilot deden de leerlingen de theorie- en praktijkexamens online en dat werd gefilmd zodat ze dat samen konden beoordelen. Dit was ook nodig gezien het tijdsverschil. De pilot bleek een succes te zijn. Deze leerlingen zijn allemaal geslaagd voor hun gele band. Hoofdinstructeur David Chung reikte deze week de banden en diploma’s bij de betrokkenen aan de voordeur uit (met de benodigde anderhalve meter afstand). Hij gaf aan vaker examens op deze wijze te gaan afnemen voor de leerlingen die toe zijn aan de volgende stap. Gezien de vereisten is dit echter niet mogelijk voor alle bandkleuren maar voor velen zal dit toch een uitkomst bieden. De anderen zullen mogelijk privé-examens kunnen doen in de buitenlucht.

Vanaf 6 mei gaat Chung Do Kwan de buitenlucht in met de kinderen en de jongeren. Zij hopen dat spoedig ook de junioren en volwassenen mogen volgen. Ook bieden zij de mogelijkheid voor niet-leden om mee te trainen en aan te sluiten bij deze lessen door een aangepast lidmaatschap. Er moet dan wel plaats beschikbaar zijn. Dat hangt af van de locatie. Uiteraard bestaat er een kans om van daaruit in de toekomst mee te kunnen trainen in de zalen, zodra deze weer worden opengesteld.

Meer informatie via: www.chungdokwan.nl aanmeldingen@chungdokwan.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie