De leden van de vier teams die zich geplaatst hebben voor het NK met coaches.
De leden van de vier teams die zich geplaatst hebben voor het NK met coaches. Foto: Dora Barens

Acrogym teams United Amstelveen plaatsen zich voor het NK in Ahoy

30 mei 2023 om 12:54 Turnen

AMSTELVEEN Vier teams uit de acrogym wedstrijdgroep van Turnvereniging United Amstelveen hebben zichtijdens de kwalificatiewedstrijd afgelopen zondag met succes geplaatst voor het Nederlandse Kampioenschap acrogym volgende maand in Ahoy Rotterdam.

Damespaar Bente Janssen Groesbeek en Elske Schiering (A-junioren 1) en de damesgroepen Emma Barens, Norah Aardewerk en Zoë Riedewald (A-Jeugd) wisten met sterke oefeningen tijdens de kwalificatiewedstrijd de limiet en een podiumplek te behalen en hierdoor een plaatsing voor het NK acrogym. Ook de damesgroepen Jada van den Akker, Ada Demir en Victoria Parfieniuk (A-Pupillen) en Jaleyna Vlijtig, Diba Ghasemi en Viktoria Staneva (A-pupillen) hebben zich met mooie oefeningen gekwalificeerd.

Volgende week strijden Tessa Vermin en Mariana Staneva (C-Junior) voor hun plek in Ahoy. Al eerder wist de damesgroep Fenna Zwaal, Brigitte Lauw en Josephine Loa Tan (E-Jeugd) en damespaar Britt Runhaar en Sarah Koleci (E-Junior) met een gouden en een bronzen medaille zich te plaatsen voor de finale acrogym in Oss op 10 juni.

Het Nederlands Kampioenschap acrogym wordt op 24 en 25 juni gehouden in Ahoy Rotterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie