'Toekomstig Park Startbaan in vogelvlucht'.
'Toekomstig Park Startbaan in vogelvlucht'. Park Startbaan

Renovatie Park Startbaan begonnen: tennissen en biljarten blijven mogelijk

30 november 2020 om 13:10 Tennis

AMSTELVEEN Park Startbaan is op 23 november met de uitvoering van een ambitieus bouwplan. Het plan moet in 2023 gerealiseerd zijn en omvat vele vernieuwingen en verbeteringen.

De bouw wordt stap voor stap uitgevoerd, zodat er gewoon getennist en gebiljart kan blijven worden. In 2023 staat er een nieuw en groter clubhuis, met meer faciliteiten en meer ruimte. Er is dan een fraai terras, dat uitkijkt over de tennisbanen. 

Het reeds vernieuwde biljartcentrum wordt beter zichtbaar vanuit het clubhuis en krijgt hiermee een open verbinding. De eerste stap van het bouwplan, de komende winterperiode, is het verbouwen van de kleedkamers en het renoveren van de gravelbanen. De toplaag van de buitenbanen wordt vernieuwd en er komt meer ruimte voor publiek tussen de banen.

Park Startbaan kiest ervoor om het park attractiever en toekomstbestendig te maken. Er moet op tijd vernieuwd worden, anders veroudert het snel. En juist in deze coronatijd groeit de aantrekkingskracht van tennis. Dat is ook zichtbaar bij de hoofdgebruiker op het park, de vereniging LTC Startbaan. 

Naast tennis is er ook een groeiende belangstelling voor biljart. Er zijn inmiddels al elf biljartverenigingen actief in het biljartcentrum en daar wordt ook stevig competitie gespeeld. 

Een belangrijke vernieuwing op Park Startbaan is, dat er na de komende winter twee padelbanen gebouwd worden. Daar is ruimte voor, zodat de twaalf buiten-tennisbanen behouden kunnen blijven. Padel is een snel groeiende racketsport, populair bij jongeren, snel en modern. Park Startbaan richt zich daarmee op een sportief publiek, dat graag actief in beweging blijft. 

Het bijzondere van Park Startbaan is, dat al deze plannen in eigen beheer zijn ontwikkeld en ook op eigen kracht worden uitgevoerd. Sinds het eigendom en beheer van het park zijn overgenomen van de gemeente Amstelveen, is Park Startbaan al flink vernieuwd en verbeterd. Er is flink geïnvesteerd in duurzaamheid met nieuwe LED-verlichting binnen en buiten en ruim 400 zonnepanelen op het dak. Het biljartcentrum en de tennishallen kregen een facelift. Nu wordt het park verbouwd om ook in de komende jaren aantrekkelijk te blijven voor spelers, verenigingen en publiek.

www.parkstartbaan.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie