Zwemkampioene Kira Tousaint en voormalig ijshockeyer Ron Berteling zijn twee van de leden van de nieuwe Club van Sportambassadeurs.
Zwemkampioene Kira Tousaint en voormalig ijshockeyer Ron Berteling zijn twee van de leden van de nieuwe Club van Sportambassadeurs. Archief BDU

Prominente Amstelveense sporters vormen Club van Sportambassadeurs

12 oktober 2023 om 11:38 Sport

AMSTELVEEN Zeven Amstelveense (oud-)topsporters en voormalig sportwethouder Peter Bot vormen sinds dinsdag de nieuw opgerichte Club van Sportambassadeurs (CSA). De sporters zijn; paralympisch profwielrenner Daniel Abraham Gebru, voormalig ijshockeyer Ron Berteling, profvoetballer Carel Eiting, schermer Suhayl Nawar, voormalig hockeyster Carole Thate, voormalig proftennisser Rolf Thung en zwemkampioene Kira Toussaint. De sportambassadeurs gaan de gemeente als onafhankelijke adviesraad voorzien van gevraagd en ongevraagd van advies op het gebied van sport. De focus ligt hierbij op breedtesport voor jong en oud. Voorzitter is Rolf Thung.

De Club van Sportambassadeurs is mede opgericht op initiatief van AmstelveenSport. Directeur Heleen van Ketwich Verschuur zal bij de bijeenkomsten van de Club van Sportambassadeurs aanwezig zijn. Net als aan het college, gaat de CSA ook gevraagd en ongevraagd advies aan AmstelveenSport geven.

BELANGRIJKE ROL

Een van de doelen van de CSA is het signaleren van kansen en bedreigingen voor de Amstelveense sportsector en het leggen van verbinding met andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en de multiculturele samenleving in Amstelveen. “Amstelveen kent een rijk sportklimaat en telt vele inwoners die een sport beoefenen. Onder hen bevindt zich ook een groot aantal prominente sporters”, zegt de huidig sportwethouder Herbert Raat. “Om sport een nog belangrijkere rol te laten spelen in de Amstelveense samenleving is de Club van Sportambassadeurs opgericht die de gemeente vanuit de praktijk en eigen ervaring kan voorzien van onafhankelijk advies. We zijn er trots op dat deze topsporters tijd willen vrijmaken om Amstelveen op sportief gebied verder te verbeteren. We willen hen bedanken dat ze zich op deze manier inzetten voor de gemeente.”

Op korte termijn worden de leden officieel geïnstalleerd. De ambassadeurs komen tweejaarlijks bij elkaar. In november vindt de eerste bijeenkomst plaats. Daarnaast kan iedere ambassadeur zijn expertise uitdragen en kan hen gevraagd worden hun discipline te promoten om inwoners te motiveren voor sport. De leden van de CSA worden benoemd voor vier jaar. Na twee jaar vindt een tussenevaluatie plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie