Jeugdspelers in de zaal van TTV Amstelveen
Jeugdspelers in de zaal van TTV Amstelveen Han Oostdijk

Verslag voorjaars competitie van de junioren van Tafeltennis Vereniging Amstelveen.

13 mei 2023 om 17:58 Sport Deel je nieuws

De tafeltennis voorjaarscompetitie 2023 bij de jeugd zit er weer op. Deze competitie speelde TTV Amstelveen, voor het eerst deze eeuw, met maar liefst 7 teams in de afdeling Holland-Noord van de NTTB. Dit was verdeeld in 4 teams in de reguliere competitie en 3 teams in de starters competitie. 

Reguliere competitie
Team 1 (Aris, Aadit, Taha en Yavuz) wist zich achteraf, mede door het sterke spel van Taha en Yavuz, eenvoudig stand te houden in de vooraf gevreesde 2e klasse. 

Team 2 (Vrishti, Ioanna, PengYu en Sid) speelde voor het eerst in de 3e klasse. Helaas wist alleen Vrishti met 15 winstpartijen uit 29 wedstrijden het niveau van de 3e klasse te realiseren.Dit resulteerde uiteindelijk in een laatste plaats in de poule.  

Team 3 (Leon, Kuzey, Amrit, Aatish) mocht in de 4e klasse aantreden en wist vooral door een vreselijk sterk spelende Leon, die 22 van de 26 partijen in winst wist om te zetten, bijgestaan door met name Kuzey, een keurige 3e plek in de poule te bemachtigen. 

Team 4 (Ekin, Atarv, Druv en Andrii) speelde met “nieuwe” spelers in de 5e klasse. Vooral Atarv gaat enorm vooruit en wist 17 van de 24 wedstrijden op zijn naam te schrijven. 

Starters competitie

Met starters team 1 (Lina, Dimana en Elisa) hadden we zelfs voor het eerst een dames team. En het team wist uitstekend te presteren. De bijzonder hard vooruitgaande Lina scoorde, veelal tegen veel oudere en grotere spelers, het beste. Maar zonder de steeds beter wordende Dimana en Elisa hadden ze nooit de sfeer en de teamgeest weten te laten ontstaan zoals hij nu was. 

Starters team 2 (Yu-Chen, Maurits en Reyansh) In dit team zaten we plotseling met een personeelsprobleem. Maar wie kwam gelukkig ineens binnenlopen? Yu-Chen: mogelijk het grootste talent dat we in jaren hebben mogen begroeten! Ze is maar een half jaar in Nederland maar wist als enige in de competitie 100% van haar partijen te winnen. En ook Maurits en Reyansh gaan hard vooruit. 

Starters team 3 (Jonathan, Bauke en Emre) speelde ook voor de eerste keer competitie. Bijzonder enthousiast, altijd met een lach en behoorlijk goede resultaten waren een feit. Dat de uiterst jonge Emre niets wist te winnen was vooraf al ingecalculeerd en dit werd keurig opgevangen door zijn teamgenoten. Emre blijft wel altijd lachen en heeft zichtbaar plezier en dat is misschien nog wel meer waard dan een winstpartij. 

Mocht je volgend jaar ook bij ons (in de competitie) willen spelen geef dat dan aan via jeugd@ttvamstelveen.nl . Verdere informatie (ook over ons Open Toernooi op 20 en 21 mei in Sporthal de Meerkamp in Amstelveen) vind je op www.ttvamstelveen.nl !

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie