Judoleraar Michiel Loeber met 2 van de 4 gouden medaille winnaars. Links op de foto Daan Limpens, rechts Inno Loeber Van den Berg

4 keer goud voor Judo Club Amstelveen in Frankrijk

7 mei 2023 om 21:37 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend werd het internationale toernooi van Maubeuge in Frankrijk georganiseerd voor judoka’s tot 18 jaar (zaterdag) en tot 15 jaar (zondag). Van het wedstrijd team van Judo Club Amstelveen reisden 4 judoka’s af naar dit sterk bezette toernooi met deelnemers uit Frankrijk, Finland, Luxemburg, België en Nederland. Op zaterdag won de 16 jarige Xanne van Lijf de categorie tot 70 kg. Ze won in een afvalsysteem 5 partijen met de maximale score, de ippon. In de middag won de 15 jarige Inno Loeber 5 partijen met ippon en daarmee het goud in de klasse tot 73. Onderweg naar de finale versloeg hij de kampioen van België en de kampioen van Frankrijk. In de avond won de 15 jarige Daan Limpens het goud bij de jongens tot 50 kg. Hij won 3 partijen met ippon en de finale met 3-2 straffen. Op zondag was het de beurt aan de 12 jarige Dean van Hergarden. Hij won 5 partijen in de klasse tot 42 kg en nam daarmee de 4e gouden medaille mee naar huis. Kijk op www.JudoclubAmstelveen.nl voor meer informatie.