Judoka Inno Loeber links op de foto, zilver in Thionville
Judoka Inno Loeber links op de foto, zilver in Thionville M. Loeber

Zilver voor judoka Inno Loeber in Thionville

26 februari 2023 om 17:43 Sport Deel je nieuws

Judoka Inno Loeber van Judo Club Amstelveen werd afgelopen zaterdag 2e op het internationale toernooi van Thionville, Frankrijk. Hij kwam uit in de klasse tot 66 kg bij de jongens tot 18 jaar. De pas 14 jarige judoka steekt al lange tijd in goede vorm. Vorige week greep hij maar net naast het brons en werd hij verrassend 5e bij het Nederlands kampioenschap junioren (tot 21 jaar). Op zaterdag won hij in een afvalsysteem van maar liefst 61 judoka’s zijn eerste drie partijen eenvoudig met ippon. In de kwartfinale kwam hij een half punt (wazari) achter tegen Rohner uit Zwitserland. Maar door goed aanvallend te blijven judoën zette Inno de Zwitser steeds meer onder druk waardoor die tegen drie straffen (shido’s) aanliep en daarmee de partij verloor. Inno wist de halve finale te winnen in de golden score met een beenworp waardoor hij zich kon opmaken tegen de kampioen van Zwitserland, Stevan Maitin. Deze bleek nog een maatje te groot; Inno verloor de partij met drie straffen en moest genoegen nemen met het zilver. Aan het toernooi namen judoka’s deel uit Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Mongolië, Duitsland, België en Frankrijk. Op zondag won Dean Hergarden brons bij de Open Belgische kampioenschappen in Izegem en werd Frida Reisz tweede bij het Duits kampioenschap tot 18 jaar. Inno, Dean en Frida maken allen deel uit van de wedstrijdgroep van Judo Club Amstelveen.