Frouwke van leeuwen is de opvolger van Ron Berteling als talentbegeleider bij AmstelveenSport.
Frouwke van leeuwen is de opvolger van Ron Berteling als talentbegeleider bij AmstelveenSport. AmstelveenSport

Frouwke van Leeuwen volgt Ron Berteling op als begeleider talenten

17 januari 2023 om 10:00 Sport

AMSTELVEEN Frouwke van Leeuwen begeleidt sinds begin dit jaar vanuit AmstelveenSport de talenten op  Amstelveense scholen. Iedere leerling die veelbelovend is in sport krijgt de ruimte om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen. 

Dat gebeurt in het kader van het samenwerkingsconvenant tussen de Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport om talenten te begeleiden. Dat convenant werd in 2014 gesloten. Afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één talentbeleid volgen. Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. 

Frouwke van Leeuwen was destijds, als afdelingsleider VWO van het Keizer Karel College, één van de ondertekenaars van het convenant. Bijna 10 jaar later neemt ze de rol van talentbegeleider vanuit AmstelveenSport op zich. Frouwke neemt het stokje over van Ron Berteling, die eind vorig jaar na zeven jaar afscheid nam als talentbegeleider.

UITGEZETTE LIJN VOORTZETTEN

“De afgelopen jaren heb ik als afdelingsleider VWO bovenbouw op het KKC veel met Ron mogen samenwerken, we kennen elkaar goed en denken hetzelfde als het gaat om het begeleiden van talenten. Met veel plezier ga ik aan de slag om de door hem uitgezette lijn voort te zetten en verder uit te bouwen,” aldus Frouwke van Leeuwen.

Vanuit AmstelveenSport zorgt de talentbegeleider voor de intakes en begeleiding van de talenten, houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school en is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren.

IDEALE BALANS

Voor leerlingen die ingeschreven staan als talent blijven schoolprestaties ook belangrijk. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport. Er is veel mogelijk door positief te zijn, goed te plannen en te communiceren met docent, mentor maar ook met de talentbegeleider zowel als het goed gaat, maar ook als het iets minder gaat. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de talenten zelf en support van de ouders. 

Als talentbegeleider ondersteunt Frouwke de talenten hierin en coacht ze de ouders. Als moeder van drie top sportende zonen weet ze uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is. Volgens Frouwke zie je vaak dat talenten die het goed doen op school het ook vaak beter doen in hun sport. “Frouwke is een waardig opvolger van Ron, met haar brede kennis is ze in staat talenten optimaal te begeleiden”, geeft Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport aan.

VEEL TALENTEN

Amstelveen is rijk aan talenten, getuige het Amstelveen Sportgala waar naast kampioenen ook talloze alenten worden gehuldigd. Momenteel staan meer dan 150 leerlingen geregistreerd als talent en die zijn verspreid over alle denkbare disciplines, ook buiten de sport. 

AmstelveenSport roept scholieren die ergens goed in zijn om niet te schromen en zich in te schrijven voor het talentbegeleidingsprogramma. Tijdens het intakegesprek kunnen ze met Frouwke bespreken wat er voor hun situatie nodig is om het beste uit zichzelf te halen. Aanmelden kan via talent@amstelveensport.nl of 088-858.5104.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie