Afbeelding
Pixabay

Schakers Zukertort spelen gelijk tegen landskampioen

18 december 2022 om 20:34 Sport Deel je nieuws

Het eerste tiental van Zukertort Amstelveen heeft in de vijfde ronde van de landelijke schaakcompetitie een verdiend gelijkspel behaald tegen landskampioen Amevo Apeldoorn. Door dit resultaat heeft Zukertort nu drie matchpunten en klimt naar de achtste plaats in de Meesterklasse.

De wedstrijd in het denksportcentrum van Apeldoorn begon met twee kalme remises van Conor O’Donnell en Stan van Gisbergen. Vervolgens verloren teamleider Florian Jacobs en Martijn van der Eijk, maar daartegenover stonden een rechtlijnige overwinning van Robert Ris en een dominante zege van Sander Los. Sybolt Strating hield intussen solide stand op een topbord, wat Piet Peelen in een lang eindspel helaas niet lukte. Gelukkig pakte Fitzgerald Krudde zijn eerste punt van het seizoen.

Jeugdtalent Arthur de Winter trad op het eerste bord aan tegen Nederlands kampioen Max Warmerdam. Hij wist de stelling knap te neutraliseren met als resultaat remise. Over enkele dagen speelt hij opnieuw tegen Max Warmerdam, maar dan op het NK in Groningen. Hierin nemen 16 schakers het tegen elkaar op via een knock-out formule.

De landelijke schaakcompetitie wordt op 11 februari 2023 voortgezet. Dan speelt Zukertort een belangrijk degradatieduel tegen De Stukkenjagers uit Tilburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie