Arthur de Winter.
Arthur de Winter. Aangeleverd

Schakers Zukertort Amstelveen verliezen nipt

29 november 2022 om 13:01 Sport

AMSTELVEEN Het eerste tiental van Zukertort Amstelveen trad in de vierde ronde van de Meesterklasse aan tegen Kennemer Combinatie (Haarlem). Op papier was dit een sterke tegenstander, maar de strijd ging gelijk op. Aan het eerste bord wist Conor O’Donnell zijn 100% score voort te zetten door de bekende cabaretier en tekstschrijver Tex de Wit te verslaan. Ook Sander Los en Martijn van der Eijk wonnen hun partij, maar daar stonden nederlagen van Fitzgerald Krudde, Piet Peelen, Sybolt Strating en teamleider Florian Jacobs tegenover. Robert Ris speelde remise tegen grootmeester Friso Nijboer. De tussenstand was daarmee 4,5-3,5 in het voordeel van Kennemer Combinatie.

JEUGDTALENT In het team van Zukertort Amstelveen speelt ook Arthur de Winter, een groot jeugdtalent. Hij heeft onlangs in zijn leeftijdscategorie (14) deelgenomen aan het WK in Roemenië en het EK in Turkije. In beide toernooien eindigde hij hoog. En onlangs heeft hij zich geplaatst voor het NK Schaken, dat op de valreep van het jaar in Groningen zal worden gehouden. Hierin nemen 16 schakers het tegen elkaar op via een knock-out formule.

Arthur de Winter toonde zich ook in zijn partij tegen Kennemer Combinatie de betere, zodat de beslissing moest vallen in de partij Eline Roebers – Stan van Gisbergen. Net als Arthur is Eline (16) bijzonder talentvol. Haar stelling tegen Stan was op zich remise, maar beide spelers hadden nog maar weinig bedenktijd. Over één zet dacht Stan iets te lang na, waardoor zijn vlag viel en hij dus verloor. Eindstand 5,5-4,5 in het voordeel van Kennemer Combinatie.

Daarmee blijft Zukertort Amstelveen met nog vijf ronden te gaan steken op de negende plaats van de ranglijst, een degradatieplaats. Begin 2023 volgen drie gelijkwaardige tegenstanders, tegen wie Zukertort Amstelveen zijn slag zal moeten slaan. Van de overige drie teams die in actie kwamen wist alleen Zukertort Amstelveen 3 zijn wedstrijd te winnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie