Het zilveren team van Zukertort Amstelveen
Het zilveren team van Zukertort Amstelveen Michiel Blom

Jeugd schaakclub Zukertort behoort tot de nationale top

11 december 2021 om 23:19 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 11 december werd een jeugdteam van schaakclub Zukertort Amstelveen tijdens nationale wedstrijden  in Utrecht tweede van Nederland in de categorie tot en met 14 jaar. De beste jeugdteams van Nederland speelden drie zaterdagen in viertallen tegen elkaar. Het Zukertortteam bestond uit Amstelveners Rens, Achyuth, Philippe en Sem. De jeugdschakers verloren slechts een ronde, met minimaal verschil, tegen de uiteindelijke winnaar KC Chesscool uit Haarlem.

Dat bij schaken leeftijd lang niet alles zegt over de speelsterkte, laat dit team mooi zien. Zo werd jong talent Achyuth deze week pas 10 jaar. Een paar weken eerder, op 20 november, maakte hij ook al deel uit van een jonger team van Zukertort. Dat team werd tijdens wedstrijden in Groningen vierde van Nederland in de categorie tot en met 10 jaar. In totaal deden 32 teams daaraan mee. Deze mooie prestaties laten zien dat de jeugdschakers van Zukertort Amstelveen tot de nationale top behoren.

Schaakclub Zukertort Amstelveen is opgericht in 1884. De leden, jeugd en senioren, schaken op vrijdagavond in het Hermann Wesselink College. De jeugdschakers krijgen tijdens de clubavond intensieve schaaktraining en brengen wat ze in de training geleerd hebben in de praktijk tijdens de interne clubcompetitie en bij deelname aan regionale en nationale wedstrijden en competities.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie