Amstelveen Heemraad won het uitduel tegen OSM ´75
Amstelveen Heemraad won het uitduel tegen OSM ´75 Hans van Beek

Amstelveen wint opnieuw; RODA speelt gelijk

18 maart 2019 om 10:30 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ verloor zaterdag in de tweede klasse van OSV. Amstelveen Heemraad won in de derde klasse van OSM ´75. In het zondagvoetbal speelde RODA ´23 gelijk tegen OSM ´75. Bij alle wedstrijden hadden de teams last van de harde wind in het weekend.

ZATERDAGVOETBAL

2A OSV – AMVJ 2-0 (0-0) AMVJ blijft op de derde plek van onder de ranglijst. De ploeg van trainer Kumar verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen OSV met 2-0. Voor rust waren de teams in evenwicht, maar na de pauze had OSV de wind mee en lukte het de noord-Amsterdammers om 2 keer te scoren. Een goal van Devery Boldewijn werd in tweede helft afgekeurd. De wedstrijd werd gespeeld onder barre weersomstandigheden.

3C OSM '75 – Amstelveen Heemraad 0-1 (0-1) Amstelveen-Heemraad revancheerde zich op de eerder geleden thuisnederlaag door OSM '75 op eigen veld te verslaan. De wedstrijd werd gespeeld onder moeilijke weersomstandigheden waaronder een harde wind. Het enige doelpunt viel in de 31ste minuut nadat een voorzet van Hicham Lechkar met een fraaie omhaal door Toby Correia werd binnen geschoten, 0-1. Een doelpunt van OSM werd in de tweede helft afgekeurd.

4E Weesp – RODA '23 1-8 (0-4) De thuisploeg had niets in te brengen tegen een oppermachtig RODA '23 dat in de eerste helft al met 0-4 voor stond dankzij doelpunten van Robin Visser (strafschop) en Melvin Joling die met 3 goals voor een zuivere hattrick zorgde. De andere RODA '23 goals werden gemaakt door Dennis Spitteler (2x) en Groenen (2x).

4E SV Ouderkerk – Sporting Martinus 1-2 (1-2) Op het hoofdveld van Ouderkerk werden alle goals gemaakt in de eerste helft. Rutger Baars zette Ouderkerk op een 1-0 voorsprong. Het goed spelende Sporting Martinus kwam terug met twee gave goals van Wart Zandbergen en won uiteindelijk verdiend met 1-2.

Andere uitslag 4E: TOS Actief – RKAVIC 2 – 9.

ZONDAGVOETBAL

2B SCH'44 – RODA '23 0-0 In een winderig Warmelen was het voetballen voor beide teams een zeer moeilijke opdracht. De thuisploeg (nummer 3 in de competitie) was veel aan de bal en probeerde druk uit te oefenen, maar de defensie van RODA '23 stond goed. Na 90 minuten voetbal was het nog steeds 0-0.

3C Alliance '22 – Ouderkerk 0-0 Ook in Haarlem maakte de harde wind goed voetballen onmogelijk. De twee teams bleken aan elkaar gewaagd en meer zat er zondagmiddag niet in.

4D NFC – Spaarnwoude 1-6 (1-2) NFC was zondagmiddag en maatje te klein voor Spaarnwoude dat aan de Sportlaan in Amstelveen maar liefst 6 keer wist te scoren. NFC kon daar maar 1 goal van Murat Aitja tegenover stellen. Bij rust had Spaarnwoude al een 1-3 voorsprong genomen. In de tweede helft rekende de koploper definitief af met NFC door nog 3 goals te scoren en de eindstand te bepalen op 1-6.

5C Nautilus – CTP '70 2-0