Tobu Correia kopt de 2-1 binnen voor Amstelveen Heemraad.
Tobu Correia kopt de 2-1 binnen voor Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

RODA´23 geeft voorsprong weg; Amstelveen haalt ruime zege

11 maart 2019 om 10:04 Sport/sport

AMSTELVEEN Harde wind en regen speelden veldsporters dit weekend parten. Ook in de voetbalcompetities zorgde dat voor hinder. AMVJ verloor in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal thuis van Marken. Amstelveen Heemraad wist thuis in de derde klasse eindelijk weer een zege te halen. In de tweede klasse van het zondagvoetbal speelde RODA ´23 thuis gelijk tegen Kampong, na eerst met 2-0 voor te hebben gestaan. Sporting Martinus speelde in de derde klasse gelijk tegen IVV.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Marken 0-1 (0-1) De teams van AMVJ en Marken kwamen niet tot goed voetbal vanwege de wind en de storm die over het hoofdveld van de Amstelveners woei. Het waren barre omstandigheden en geen garantie voor een goede wedstrijd. De enige goal van dit duel werd in de eerste helft gescoord door Marken dat dus met 3 competitiepunten naar huis kon terugkeren.

3C Amstelveen Heemraad – Olympia '25 4-1 (1-1 ) Omdat Amstelveen Heemraad de betere ploeg was bleven er terecht drie punten in Amstelveen. Bosboom zette Olympia op 0-1 voorsprong maar daarna was Amstelveen Heemraad goed bij de les. Vijf minuten voor rust tikte Casper de Vetten de gelijkmaker binnen. 11 minuten na rust maakte Toby Correia uit een corner van Reshad Haidar 2-1. Ook de 3-1 kwam van zijn voet. Reshad Haidar vergrootte met een verwoestend schot de voorsprong naar 4-1 en dat was ook de eindstand.

4E RODA '23 – Ouderkerk 4-1 Ook hier storm en wind maar Ouderkerk was vooral na een rode kaart van Bjorn Lens geen probleem voor koploper RODA '23 dat na 6 minuten dankzij een mooie treffer van Melvin Joling op 1-0 kwam. Met een geweldig schot van Hassan Makdan werd het 2-0. Kort voor rust werd een strafschop van Makdan gestopt maar scoorde Joling in de rebound, 3-0. Na een eigen goal wordt het 3-1 maar Justin Groenen bepaalde in de 86ste minuut de eindstand op 4-1.

Andere uitslagen 4E: RKAVIC – Zeeburgia 0-0; Sporting Martinus – Tos Actief 0-4.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA'23 – Kampong 2-2 (2-2) Beide teams hadden het moeilijk met de harde wind. Na 13 minuten schoot Koster vanaf 20 meter de 1-0 in het net. Vijftien minuten later is Martijn Guitink bij een voorzet zeer attent en glijdt de 2-0 binnen. Vier minuten daarna kwam Kampong echter terug op 2 – 1. Nog voor rust strafte Kampong een misverstand in de achterhoede van RODA '23 en maakte 2-2. In die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer.

3C Sporting Martinus – IVV 1-1 (1-1) Op eigen veld kwam Sporting Martinus binnen 5 minuten op achterstand. De slimme IVV-spits Hertog speelde zich tussen 2 man vrij en scoorde 0-1. Nog voor rust schoot Sporting Martinus topscorer Yvo Bary de bal onhoudbaar in, 1-1. Ondanks hard werken lukte het de Martianen niet om meer te bereiken. Wel werd de ongeslagen status op eigen veld behouden.

3C Ouderkerk – VVV Velserbroek 2-3 (1-0) De toeschouwers die wind en regen hadden getrotseerd zagen Ouderkerk zondag schlemielig verliezen tegen Velserbroek. Bij rust was het nog 1-0 door een goal van Tom Straver. Het werd uiteindelijk 2-3 voor de bezoekers. De tweede goal van Ouderkerk (2-2) was van Thijs de Dood.