Estafette meisjes A1 pupillen
Estafette meisjes A1 pupillen Victor Waasdorp

Estafettespektakel bij AV Startbaan op 29 en 30 september

21 september 2018 om 22:13 Sport/sport Deel je nieuws

Op 29 en 30 september organiseert AV Startbaan in samenwerking met de Atletiek Unie voor de 19e keer de Nationale Estafette Kampioenschappen (NEK). Bij een aantal estafettes wordt ook gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Aan deze wedstrijd doen pupillen, junioren en senioren mee. De deelnemende teams komen uit het heel Nederland. Er doen ruim 700 teams mee met meer dan 2000 atleten die op meer dan 50 verschillende estafettenummers strijden. Hiermee zijn de Nationale Estafette Kampioenschappen bij AV Startbaan één van de grootste atletiekevenementen in Nederland.

Tijdens dit weekend wordt er gestreden om titels op verschillende soorten estafettes. Naast de gewone estafettes (bijvoorbeeld 4 x 40 meter voor pupillen of 4 x 100 meter voor senioren), zijn er bij de pupillen pendelestafettes en bij de junioren en senioren ‘Zweedse estafettes’, waar er per atleet andere afstanden gelopen worden. De estafette is wellicht het meest spectaculaire en spannendste onderdeel binnen de atletiek. Van start tot finish kan er van alles fout gaan en ligt het stokje al snel op de grond. Met vaak 6 of meer teams tegelijk op de baan, hoge snelheden, knappe wissels, maar dus ook kans op fouten en rondvliegende stokjes belooft het weer een waar atletiekspektakel te worden.

Estafettes zijn spectaculair om te zien. Ben je benieuwd en wil je dit ook eens meemaken? Kom dan op 29 of 30 september naar AV Startbaan, Startbaan 1a in Amstelveen. De wedstrijd begint zowel zaterdag als zondag om 10.00 uur en eindigt rond 17.00. Toegang is gratis.

Prijsuitreiking NEK 2017
NEK 2017
Estafette jongens A2 pupillen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie