Wethouder Herbert Raat en de Amstelveense handbiker Jeffrey van der Ende hebben de uitleenservice officieel geopend in het bijzijn van Nikki Hakkesteegt, Regiocoördinator Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden.
Wethouder Herbert Raat en de Amstelveense handbiker Jeffrey van der Ende hebben de uitleenservice officieel geopend in het bijzijn van Nikki Hakkesteegt, Regiocoördinator Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden. Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden

Uniek Sporten Uitleen van start in Amstelveen

9 juni 2023 om 15:22 Overig

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen met een fysieke beperkingen kunnen sinds kort bij Uniek Sporten Uitleen sporthulpmiddelen op maat uitproberen. Wethouder Herbert Raat (Sport) heeft hier samen met de Amstelveense handbiker Jeffrey van der Ende het symbolische startsein voor gegeven. Raat kreeg een estafettestokje uit handen van Van der Ende.  Daarmee vond de ‘kick off’ plaats van de symbolische estafette, die de kracht van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden moet benadrukken.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleen van een sportrolstoel of handbike. De betreffende sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en naar wens afgesteld. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan deze dienst.

LAAGDREMPELIG SPORT PROBEREN

Handbiker Jeffrey van der Ene erkent het belang van de uitleenservice. Hij is lid van een wielervereniging in Amsterdam maar kwam eerder niet in aanmerking om een handbike te proberen omdat hij inwoner van Amstelveen is. Nu ook de aangrenzende gemeenten zijn aangesloten zullen dit soort situaties niet meer voorkomen en kan iedere inwoner laagdrempelig een sport proberen.

Wethouder Raat liet weten volledig achter de doelstelling van Uniek Sporten te staan. ‘Wat mij betreft sluiten we ons voor de komende 30 jaar aan bij de Uitleenservice!’

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar, te weten de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame.

Sinds 1 april is Uniek Sporten Uitleen voor in ieder geval 3 jaar beschikbaar in de gemeente. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. 

Meer informatie over Uniek Sporten Uitleen is te vinden op unieksporten.nl/uitleen of bij Nikki Hakkesteegt via nhakkesteegt@teamsportservice.nl of 088-2037.381.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie