Afbeelding
Pixabay

Schakers Zukertort Amstelveen verrassen met gelijkspel

8 november 2022 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Het eerste tiental van Zukertort Amstelveen is er in geslaagd om tegen Paul Keres (Utrecht)een 2-0 achterstand om te buigen in een gelijkspel. In verband met de Europese Jeugdkampioenschappen schaken in Antalya (Turkije) hadden Arthur de Winter en zijn coach Robert Ris een week eerder vooruit gespeeld en allebei verloren. Mede omdat in twee eerdere ontmoetingen Paul Keres oppermachtig bleek, was de uitgangspositie voor deze wedstrijd bepaald niet gunstig.

Er blijken echter drie spelers dit seizoen buitengewoon goed op dreef te zijn: Conor O’Donnell, Sybolt Strating en teamleider Florian Jacobs lieten hun derde overwinning op rij aantekenen en ook Sander Los boekte na twee eerdere nederlagen een overwinning. Fitzgerald Krudde en Gijs IJzermans verloren weliswaar, maar met remises van Piet Peelen en invaller Lody Kuling werd het toch nog 5-5. 

Door dit resultaat blijft Zukertort Amstelveen goed meedraaien in de Meesterklasse. Het team staat nu met 2 matchpunten op de negende plaats, op korte afstand van Zuid Limburg en de volgende tegenstander: Kennemer Combinatie. Van de overige drie teams die in actie kwamen wist alleen Zukertort Amstelveen 3 zijn wedstrijd te winnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie