Buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans samen met het team van Gezondheidscentrum Keizer Karelpark
Buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans samen met het team van Gezondheidscentrum Keizer Karelpark AmstelveenSport

Buurtsportcoaches houden voortaan spreekuur op vier locaties in Amstelveen

16 oktober 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Buurtsportcoaches houden vanaf maandag 24 oktober op vier locaties in Amstelveen spreekuur. Dat is bijvoorbeeld bestemd voor mensen die van de huisarts het advies hebben gekregen om meer te bewegen en en niet zo goed weten hoe dat moeten aanpakken. Bij Gezondheidscentrum Keizer Karelpark bestaat al enige tijd zo’n spreekuur. De buurtsportcoach van AmstelveenSport is op locatie aanwezig om mensen te woord te staan die via de fysiotherapeut of huisarts doorgestuurd worden met het advies meer te gaan bewegen. Vanwege het succes van het Spreekuur Buurtsportcoach, wordt deze uitgebreid naar meerdere locaties.

“Het spreekuur bleek een succes. We hebben veel mensen kunnen helpen om weer te gaan bewegen,” vertelt buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans. “Iedereen weet natuurlijk het belang hiervan, maar weten soms niet zo goed waar ze moeten beginnen. Het spreekuur is opgezet om in de wijk meer zichtbaar te zijn voor de mensen. Op welke plek is dat beter dan in een gezondheidscentrum, waarbij fysiotherapeuten en huisartsen zitten. Als eerste locatie hebben we Gezondheidscentrum Keizer Karelpark gevraagd om deel te nemen. Dit werd direct door alle betrokkenen enthousiast ontvangen en zo begonnen we ongeveer een jaar geleden met dit plan. Dichter bij de wijk, dichter bij de professionals en daardoor ook dichter bij de bewoners van Amstelveen. 

Het spreekuur is ook toegankelijk voor iedereen die zonder te zijn doorverwezen door een huisarts of fysiotherapeut, meer informatie wil over zijn of haar mogelijkheden om meer te bewegen. “Wij spreken de mensen graag en geven graag een passend advies,” aldus de buurtsportcoach.

MAKKELIJK Een van de bezoeksters van het spreekuur is Tineke. “Na mijn verhuizing naar Amstelveen 4 jaar geleden ben ik (inmiddels 77 jaar) op zoek gegaan naar mogelijkheden om te bewegen. Allereerst kwam ik een Gezondheidscentrum aan de Lindenlaan terecht. Jammer genoeg werd de Fitness voor senioren daar beëindigd, maar ik kreeg het advies mij in verbinding te stellen met een buurtsportcoach. Die had nota bene een eigen ruimte in dat Gezondheidscentrum dus makkelijker kon het niet. Tijdens de afspraak werd mij duidelijk hoeveel verschillende manieren om te bewegen er worden aangeboden in Amstelveen,” vertelt Tineke.

LAAGDREMPELIG “Wat ik vooral prettig vind, is dat de toegang tot de verschillende activiteiten heel laagdrempelig is gemaakt. Je doet een keertje mee en bevalt het dan ga je ermee door, zo niet kun je samen met een sportcoach op zoek naar passender activiteiten. Ik ben héél tevreden met één keer per week buiten sporten rondom een zogenaamde beweegbank. Dat gebeurt in een klein groepje en er wordt goed gelet om wat je kan en wat niet door een enthousiaste begeleider. Bovendien is er een groepsapp waarmee iedereen elkaar op de hoogte kan houden wat betreft al dan niet doorgaan vanwege het weer en het melden van aan- en/of afwezig zijn. Ik ben erg tevreden over het gemak van het vinden van een sportactiviteit die aansluit op leeftijd en conditie,” aldus deelnemer Tineke.

MEER LOCATIES Met ingang van 24 oktober wordt het spreekuur van de Buurtsportcoach uitgebreid naar meerdere locaties in Amstelveen. In totaal zijn er dan vier locaties waar inwoners met de buurtsportcoach in gesprek kunnen over een voor hen passend beweegadvies. Zo hopen de buurtsportcoaches meer mensen te bereiken en te helpen met het in beweging komen en blijven.

De buurtsportcoach van AmstelveenSport is op maandag van 13.30 tot 15.00 uur om de week aanwezig bij respectievelijk Gezondheidscentrum Keizer Karelpark en Wijkcentrum Alleman. Op 24 oktober is er spreekuur in Keizer Karelpark en de week erna op 31 oktober bij wijkcentrum Alleman. Op de dinsdagmiddag is de buurtsportcoach van 14.30 tot 16.00 uur de ene week in Medisch Centrum Randwijck en de andere week in Medisch Centrum Zonnestein. Op 25 oktober start het spreekuur in Medisch Centrum Randwijck en de week erna op 1 november in Medisch Centrum Zonnestein.

Meer informatie bij buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans via: s.huijsmans@amstelveensport.nl of 088 - 858.5104.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie