Tycho van der Werff samen met dochters Lilo en Nikki en wethouder Herbert Raat.
Tycho van der Werff samen met dochters Lilo en Nikki en wethouder Herbert Raat. Gemeente Amstelveen

Amstelveen zet judoka Tycho van der Werff in zonnetje na behalen wereldtitel

28 september 2022 om 16:55 Overig

AMSTELVEEN Uit waardering voor de aanhoudende successen op de judomat heeft sportwethouder Herbert Raat woensdagmiddag bloemen aan judoka Tycho van der Werff overhandigd. “Het is geweldig dat hij samen met zijn maatje David Lefevere zo blijft presteren”, zei Raat. “Een ware inspiratie.” Deze maand werden ze in Krakau in Polen wereldkampioen in het Katame no Kata.

Van der Werff, inwoner van Amstelveen, kreeg in mei ook al een bezoekje van de wethouder wegens het binnenhalen van de Europese titel. Deze maand deden Van der Werff en Lefevere daar nog een schepje bovenop door in Krakau wereldkampioen te worden.

De judoka’s zijn gespecialiseerd in kata (katame no kata), een bepaalde vormdiscipline in de judosport. Van der Werff is tevens grondlegger en initiator van het inclusieve judo bij deze tak van sport. Door zijn inzet kunnen judoka’s met een beperking meedoen aan kampioenschappen. “Zijn inzet kan niet genoeg worden geprezen”, zei Raat die de bloemen aan hem overhandigde in het raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie