Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Tieners kunnen maand lang gratis sporten bij clubs tijdens Sportmaand

28 september 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Tot en met 30 oktober kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs die nog niet in clubverband sporten een maand lang kosteloos sporten bij één of meerdere Amstelveense sportverenigingen. Het gaat onder meer om honkbal, hockey, zwemmen, korfbal, rugby, dansen en vechtsporten. Gemeente Amstelveen en AmstelveenSport hopen dat kinderen tijdens de sportmaand een sport vinden waar ze enthousiast van worden.

‘Plezier beleven aan sporten en regelmatig bewegen is goed voor kinderen en jongeren. Lid zijn van een vereniging en wekelijks sporten helpen daarbij,’ stelt AmstelveenSport. Wie van het aanbod gebruik wil maken moet zich vooraf aanmelden. Meer informatie is te vinden op amstelveensport.nl/sportmaand

Deelnemende verenigingen zijn handboogvereniging Amstelschutters, de Amstelveense Rugby Club (ARC), tafeltennisvereniging AMVJ, zwemvereniging AZ&PC De Futen, BuentingSport, Caravelas Negras Capoeira, Chung Do Kwan zelfverdediging-en vechtkunst, Duikteam Nemo, hockeyvereniging HC AMVJ, honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollanders, karateclub SKVA, Karel Gietelink Judo, KLM Karateclub Genseikan, korfbalvereniging Oranje-Nassau, hockeyvereniging MHC Amstelveen, Pilates Professional Amstelveen, Studio Capoeira Amstelveen, tafeltennisvereniging TTV Amstelveen en turnvereniging United Amstelveen.

Als kinderen enthousiast zijn geworden om te gaan sporten bij een club, maar is na deze gratis sportmaand geen geld is om het sporten te betalen, dan kan financiële hulp geboden worden. Via de gemeente is het mogelijk om hiervoor een vergoeding van 250 euro te krijgen. Daarvan kunnen de jaarcontributie en de benodigde sportkleding betaald worden. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Op amstelveen.nl/minima is hier meer informatie over te vinden, ook over hoe de vergoeding aangevraagd kan worden. Wie daarbij hulp nodig heeft, kan contact opnemen met het Amstelveenloket via 020-540.4911.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie