Tijdens de zonnige Poeldag gaan veel Amstelveners het water op.
Tijdens de zonnige Poeldag gaan veel Amstelveners het water op. naomi heidinga

Nationale Sportweek afgesloten met drukbezochte Poeldag

26 september 2022 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN De NOC*NSF Nationale Sportweek werd zondag met de Poeldag afgesloten op en om de Poel. De(water)sportverenigingen hadden hun krachten gebundeld en maakten van deze slotdag een dag om nooit te vergeten. Op het water waren diverse zeil- en roeiboten, bezoekers konden suppen, roeien, kanoën en meevaren op de rondvaartboot. Wedstrijdkanoërs en de reddingsbrigade gaven een demonstatie. 

Op de kant kon er worden geoefend in roeibakken, een roei-ergometer en een kanotrainer. Ook waren er wandelingen, steptochten en een schaatsclinic. Schilders zaten langs de kant om het prachtige gezicht van boten op de Poel vast te leggen op het doek. De Poeldag sluit de Nationale Sportweek in Amstelveen af. Tien dagen lang was er extra veel aandacht voor sport en bewegen. Uiteraard met veel activiteiten om aan mee te doen voor alle bewoners van Amstelveen, maar ook werden er veel clinics van diverse sporten gegeven aan scholieren van zowel basis- als voortgezet onderwijs. Er was zelfs een speciale outdoordag waarbij middelbare scholieren een bootcamp kregen door defensie en senioren mee konden doen aan een sportmeerkamp. 

Afgelopen week werd ook veel gesproken over sport tijdens workshops en inspiratiessessie. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. Wat is de maatschappelijke en economische meerwaarde van sport en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen kan sporten? Wat is aangepast sporten en hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij een club? Hoe combineer je als sporttalent school en sport? 

Daarnaast werden er twee nieuwe mogelijkheden om te bewegen in gebruik genomen: de beweegbank en het beweegplein. Iedereen uit de wijk kan er zelf sporten en bewegen, maar AmstelveenSport geeft hier ook beweeglessen. Gedurende de week werd ook gesport op een aantal bijzondere locaties. Zo was er pilates-les in het Cobra Museum, werd er geschaakt op het plein in het Oude Dorp en was de Annakerk het toneel voor schermen en jeu de boules. Ook na de Nationale Sportweek gaat het sporten en bewegen door. Kijk op amstelveensport.nl/agenda wat er deze week op het programma staat. 

Maandag 26 september gaat de Sportmaand van start. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs die nog niet in clubverband sporten kunnen een maand lang kosteloos sporten bij één of meerdere Amstelveense sportverenigingen. 

Meer informatie op: amstelveensport.nl/sportmaand


Roeitraining tijdens de Poeldag. - naomi heidinga


Droog oefenen om de slag te pakken te krijgen. - naomi heidinga


Jong geleerd... - naomi heidinga


Surfen en varen op de Poel tijdens de Poeldag - naomi heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie