Afbeelding
Naomi Heidinga

Eerste beweegbank Amstelveen feestelijk in gebruik genomen

Overig

AMSTELVEEN De eerste beweegbank van Amstelveen is dinsdag 20 september officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde bij Medisch Centrum Zonnestein, één van de vijf locaties waar een beweegbank wordt geplaatst in Amstelveen. De beweegbank is niet alleen een bank om op te zitten, maar kan ook gebruikt worden om sport- en beweegoefeningen te doen.

De beweegbank is tot stand gekomen door samenwerking tussen zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de gemeente, AmstelveenSport en de coöperatieve Rabobank. Bij de feestelijke bijeenkomst waren vertegenwoordigers van deze samenwerkende organisaties aanwezig. Jantien van Zanten-Ruys (manager Team Samenleving van de gemeente), Ugur Pekdemir (directeur coöperatieve Rabobank Metropoolregio Amsterdam), Casper van den Bergh (divisiemanager Commercie Zorg en Zekerheid) en Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) namen eerst plaats op de beweegbank voor een gezellig praatje om vervolgens de mogelijkheden van de bank te ontdekken. Zittend op of hangend aan, dan wel leunend op de beweegbank is het voor iedereen mogelijk oefeningen te doen die hen fitter maken en vitaal houden.

De beweegbank is een bank om op te zitten, even op uit te rusten, of gezellig met elkaar te praten. Maar daarnaast kunnen jong en oud sport- en beweegoefeningen doen. Dat geldt zowel voor fanatieke sporter als voor beginners, als voor mensen met of zonder beperking.

“Sommige mensen die van A naar B willen, durven niet te lopen omdat de afstand als te lang wordt ervaren. Om die reden is er een beweegbank geplaatst tussen punt A en B zodat deze mensen wel kunnen wandelen, maar tussendoor even kunnen zitten,” vertelt Ugur Pekdemir, directeur Rabobank.

“De beweegbank zorgt voor sociale contacten tussen mensen en stimuleert om te bewegen, wat belangrijk is om een leven lang vitaal te blijven,” vult Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid aan. Bij een beweegbank kan iedereen op eigen initiatief en eigen tempo/kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen. Er is niet per se een trainer of begeleider nodig want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. In deze app is naast individuele programma’s met meer dan 250 oefeningen ook een virtuele coach en motivator te vinden die de app-gebruikers uitdaagt. “Bewegen wordt op deze manier heel erg laagdrempelig gemaakt,” concludeert Pekdemir. 

De andere beweegbanken zijn of worden geplaatst bij Den Bloeyenden Wijngaerdt (wijkcentrum Alleman), Speelplein Alpen Rondweg, het buitenterrein van zwembad De Meerkamp en in de Vierlingsbeeklaan. Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de bank op in haar sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches verzorgen wekelijks op alle locaties voor diverse doelgroepen, activiteiten met en bij de beweegbank.

advertentie
advertentie