Afbeelding
Pixabay

Amstelveense schakers verliezen eerste wedstrijd in Meesterklasse

20 september 2022 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN Het eerste tiental van Zukertort Amstelveen is na een onderbreking van 15 jaar weer terug op het hoogste niveau van de landelijke schaakcompetitie, de Meesterklasse. In de eerste ronde stond al meteen een sterke tegenstander op het programma, LSG uit Leiden. 

Er waren twee borden vooruitgespeeld, Fitzgerald Krudde behaalde remise en jeugdtalent Arthur de Winter verloor. Op de wedstrijddag zelf wisten alleen Conor O’Donnell, Sybolt Strating en teamleider Florian Jacobs hun partijen in winst om te zetten. Conor O’Donnell is een Ierse speler die voor een jaar in Amsterdam verblijft en voor een welkome versterking van het team zorgt.

De overige spelers slaagden er niet in om tegen het veel sterkere LSG te scoren, zodat de wedstrijd met 6,5-3,5 verloren ging. Zukertort Amstelveen zal vooral in de tweede helft van het seizoen tot scoren moeten komen, als zich een aantal gelijkwaardige tegenstanders aandient. De twee teams die als laagste eindigen in de Meesterklasse wacht degradatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie