David Lefevere en Tycho van der Werff met de gouden medailles.
David Lefevere en Tycho van der Werff met de gouden medailles. Aangeleverd

Judoka’s Tycho van der Werff en David Lefevere wereldkampioen

Overig

AMSTELVEEN Tycho van der Werff en David Lefevere zijn deze week in Krakau in Polen wereldkampioen geworden in het Katame no Kata. Zij waren daar met het Kata-team-NL met in totaal negen kata-koppels. De twee kersverse wereldkampioenen trainen in Amstelveen en Tycho van der Werff woont in Amstelveen. 

In de voorronde streden de mannen tegen 11 andere koppels. Tycho en David werden in de voorronde 3de van hun poule, van 12 kata-koppels, en mochten naar de finale. Daar mochten ze als 5de hun uitvoering van het kata laten zien. Na hun uitvoering stonden ze eerste en met nog één kata-koppel uit Frankrijk te gaan, was het enorm spannend of ze eerste of tweede zouden worden. Ze bleven echter op de eerste plaats staan, met 405,5 punten en de blijdschap was enorm.

Nog niet eerder was er een Nederlands kata-koppel dat zich Wereldkampioen Katame no kata mocht noemen. Deze mannen hebben dus geschiedenis geschreven.

Tycho en David waren al twee keer op rij Europees kampioenen, maar nu ogen ze op hun erelijstje ook de wereldtitel bijschrijven.

Wie ook les wil krijgen van echte wereldkampioenen is van harte welkom op de leslocatie bij De Poelster aan Doorweg 21 in Amstelveen. Meer informatie is verkrijgbaar bij beterjudo.nl 

advertentie
advertentie