Zwembad De Meerkamp wedstrijdbad
Zwembad De Meerkamp wedstrijdbad Archief

De Futen stopt met zwemlessen in De Meerkamp wegens gebrek aan instructeurs

Overig

AMSTELVEEN Zwemvereniging De Futen gaat stoppen met de abc-leszwemmen in De Meerkamp. De vereniging heeft de ouders en verzorgers van de leerlingen per e-mail hierover geïnformeerd. Het bestuur van De Futen meldt daarin niet meer over voldoende instructeurs te kunnen beschikken om goede zwemlessen te kunnen geven. De Futen is een van de vier aanbieders van zwemlessen in De Meerkamp. Er worden ook zwemlessen gegeven door het zwembad zelf, De Snippen en Zwemvereniging Amstelland.

Nu De Futen met de zwemlessen gaat stoppen, vrezen ouders dat de wachtlijsten voor deze lessen verder gaan oplopen. De druk is recent al toegenomen na sluiting per 9 mei van zwembad De Otter in buurgemeente Uithoorn. Dat zwembad werd vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen. Sindsdien heeft zwembad De Meerkamp in Amstelveen vele telefoontjes ontvangen van ouders van wie kinderen op zwemles zaten in Uithoorn en mogelijk de overstap naar De Meerkamp willen maken. De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen liet bij de aankondiging van de sluiting van et zwembad in Uithoorn al weten zich zorgen te maken over de extra druk op de zwemlessen in De Meerkamp.

Het bestuur van De Futen stelt in het bericht aan de ouders en verzorgers zich bewust te zijn van het  grote tekort aan zwemlessen in de regio. Het besluit om met de lessen te stoppen is echter geen vrijwillige keuze, zo geeft de vereniging aan. Binnenkort stopt een aantal instructeurs en het lukt niet om voor vervanging te zorgen. ‘De afgelopen maanden hebben we gesprekken gevoerd met mensen die interesse hadden om het abc-zwemmen voort te zetten. Ook met het zwembad De Meerkamp is overlegd voor samenwerking. Maar het blijkt dat we echt geen team op de been kunnen brengen; er zijn gewoon niet genoeg instructeurs,’ aldus het bestuur.

Het bestuur van De Futen biedt desondanks nog een sprankje hoop. Er zijn nog laatste mogelijkheden die nu onderzocht worden. Als dat wat oplevert, dan worden de ouders en verzorgers daarvan direct op de hoogte gebracht. Verder roept het bestuur hen op om het door te geven als zij zelf nog kansrijke opties weten.

De zwemlessen van De Futen in de Meerkamp gaan door tot en met zaterdag 2 juli. Daarna gaan dezelfde instructeurs in juli en augustus nog door met zwemlessen in het Oosterbad in Aalsmeer.

advertentie
advertentie