Damian Soemosemito (l) in actie tegen Thomas Dijkstra (r)
Damian Soemosemito (l) in actie tegen Thomas Dijkstra (r) Helen kamphuis

Medailleregen voor schermers van Tréville tijdens NJK

13 juni 2022 om 22:25 Overig Deel je nieuws

Alkmaar 11-12 juni:  de wedstrijdploeg van Tréville, met 22 schermers en 3 coaches, heeft maar liefst 10 medailles weten te veroveren waarvan 3 nationale titels!

Op 11 juni streden Ria Chae en Anna Dijkstra bij de meisjes U14 floret. Ria verloor in de kwartfinale. Anna won maar in de halve finale was haar tegenstander een maatje te groot. Brons voor Anna! Bij de U14 jongens hebben Samuel den Breejen en Pedro Gomes goed geschermd en hebben de 10e en 16e plaats behaald. Tréville was vertegenwoordigd door 9 schermers bij de jongens U20 floret. Allen hebben goed geschermd, en wisten uiteindelijk 6 plaatsen te bezetten bij de laatste 8. Bij de halve-finales won Koen Walet van Joemrati (HS) en Michael Dijkstra versloeg Tréville ploeggenoot Damian Soemosemito. In een zinderende finale die erg gelijk op ging, won Michael met 15-14 zijn eerste titel bij de U20 jongens. Goud, zilver en brons voor Tréville!

Op 12 juni schermde Anna Dijkstra en Lotte Wijchers bij de meisjes U12 floret. Lotte haalde een knappe 5e plaats. Anna kwam terug van een achterstand en won haar halvefinale met 10-8. Ook de finale won zij met 10-7.  Goud! en de Nederlandse titel voor Anna!

Hagun Chae, Samuel de Boer, Luuk de Groot, en Julian Weijers deden mee bij de U12 jongens. In een sterk deelnemersveld hebben zij goed geschermd. De beste resultaat was een 9e plek voor Hagun. Julian Haasbeek en Koen Walet schermden degen bij de jongens U20. En met succes! Julian behaalde de 12e plaats, en na een reeks spannende eliminaties heeft Koen de bronzen medaille gewonnen.

8 Tréville schermers hebben meegedaan bij de U17 floret jongens. Yin Man, Michael en Thomas Dijkstra schermden een perfecte poulronde en stonden 1,2 en 3 op het tableau. Allen stormden door naar halve-finales samen met Damian Soemosemito. Damian en Michael waren de sterkste. In de finale won Michael met 15-10 en prolongeerde hij zijn titel. Clean sweep: goud, zilver en 2x brons voor Tréville!

Coach Pascal Kenter en assistent trainers Koen Man en Lucas van de Sande hebben de wedstrijdschermers bijgestaan. Dit was het meest successvol NJK in de 10-jaar geschiedenis van Tréville. Naast de 3 nationale titels, hebben alle schermers veel progressie geboekt dit seizoen.

Tréville is zaterdag 25 juni aanwezig op “De Kegel Family Fair” sportmarkt in Amstelveen. Doe jij mee bij een van onze clinics?  Kijk eens op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.

Tréville schermers kleuren het podium blauw!