v.l.n.r: Roland Pereboom, Rob van Zijderveld,  burg. Tjapko Poppens
v.l.n.r: Roland Pereboom, Rob van Zijderveld, burg. Tjapko Poppens Audrey Oei

50-jaar badmintonvereniging Van Zijderveld: Wat een feest!

Overig Deel je nieuws

Zaterdag 21 mei 2022 heeft badmintonvereniging Van Zijderveld haar 50-jarig jubileum gevierd. Leden, oud-leden en vrienden van de club keken in een hele fijne sfeer terug op de rijke historie van de vereniging.

Sterk fundament

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen roemde de badmintonvereniging om haar waarden als kameraadschap en familievereniging en ziet dat de club op sportgebied voorziet in een grote behoefte in Amstelveen. Naast de sportieve successen in competitieverband worden volwassenen ook in de gelegenheid gesteld overdag te badmintonnen en kunnen dames ook op twee ochtenden in de week bij de vereniging terecht voor conditietraining. Hij sprak zijn waardering uit voor Rob van Zijderveld, de grondlegger van de vereniging, die, samen met alle leden en oud-leden, een sterk fundament hebben gebouwd voor de toekomst.

Bronzen erepenning

Ger Tabeling, regiocoördinator Noord-Holland van Badminton Nederland, reikte vervolgens een bronzen erepenning uit aan voorzitter Jurjen Douma jr. voor de grote verdienste van de vereniging voor het stimuleren van de badmintonsport in Nederland.

Uniek verenigingsshirt

Daarna richtte Jurjen een kort woord tot Rob van Zijderveld en overhandigde hem een verenigingsshirt met het 50-jarig jubileum logo.

Zilveren verenigingsspeld

Daarna kregen Harold Beffers en zijn dochter Sterre de microfoon en namen de aanwezigen mee in het kameraadschappelijke op de vereniging en in het leven. Op de vereniging is dat mede door de clubkleding overduidelijk; daarbuiten “in het maatschappelijk leven” misten zij een gemeenschappelijke uiting. Via de opleiding goed- & zilversmid aan de vakschool Schoonhoven heeft Sterre een zilveren verenigingsspeld ontworpen en gemaakt in een exclusieve gelimiteerde oplage. De eerste verenigingsspeld biedt zij aan aan Rob van Zijderveld.

Jongeren krijgen kansen

Rob van Zijderveld gaat tijdens zijn toespraakje in op het succes van de vereniging. “Door jonge badmintonners in de competitie een kans te geven, gecombineerd met de (badminton)kennis en inzet van trainers en ouders, is de club groot geworden.”

Rob sluit af met de welgemeende woorden: “Ik geniet met volle teugen door hier zoveel bekende en onbekende mensen te zien en hoop dat de vele expats op de club en in Amstelveen mogen blijven! Ik kom jullie binnenkort weer eens opzoeken in sporthal De Meerkamp”.

advertentie