Tycho van der Werff en David Lefevere wonnen de titel op het EK in Kroatië.
Tycho van der Werff en David Lefevere wonnen de titel op het EK in Kroatië. Aangeleverd

Amstelveners behalen Europese titel Judo-Kata

20 mei 2022 om 12:51 Overig

AMSTELVEEN Op het Europees Kampioenschap Judo-Kata hebben David Lefevere en Tycho van der Werff uit Amstelveen hun Europese kampioenstitel geprolongeerd. Zij behaalden een zeer hoge waardering met hun Kata-demonstratie en scoorden 37 punten meer dan de nummers twee van het EK, terwijl een normaal verschil meestal beperkt blijft tot enkele punten. Het EK vond plaats in het weekend van 14 en 15 mei plaats in Rijeka in Kroatië.

De Amstelveense Tycho van der Werff is judoleraar en hij geeft, onder andere in Amstelveen, vooral judoles aan judoka’s met een beperking (Special Needs judoka’s). Hij heeft de Europese Judo Unie bereid gevonden om ook Special Needs judoka’s te laten deelnemen aan dit evenement.  Voor Nederland kwamen vier SN-Kata koppels uit Zij streden in drie categorieën samen met judoka’s uit andere Europese landen om de eretitels. Voor de Nederlandse judoka’s waren de Europese Kampioenschappen ook zeer succesvol. Alle koppels behaalden een ereplaats: 1 x goud, 2 x zilver en 1 x brons. Bovendien kregen de judoka’s na afloop van hun, prachtige Kata uitvoeringen, een staande ovatie van het voltallige publiek.

Nog nooit in de geschiedenis van de Europese Kampioenschappen Judo streden sporters met en zonder beperking samen in een judo-Kata wedstrijd op de judomat. Veel sportorganisaties streven naar inclusie, waarbij zij open staan en toegankelijk zijn voor iedereen, met of zonder beperking. Op de Europese Kampioenschappen Kata kwam dankzij het initiatief van Tycho van der Werf inclusie goed tot uiting. De Special Needs Judo Foundation en de Amstelveense judoclub Beter Judo zijn enorm trots op hun judoleraar en hun sporters omdat de prestaties die zij hebben neergezet ook de weg hebben geopend naar een inclusieve sportbeleving.


 Voor Nederland kwamen ook vier SN-Kata koppels uit op het EK. Zij behaalden 1 x goud, 2 x zilver en 1 x brons. - Foto aangeleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie