Afbeelding
Aangeleverd

Voorbereidingen 10e Amsterdamse Bos Golf in volle gang

Overig

AMSTELVEEN De organisatie van het Amsterdamse Bos Golf is vol enthousiasme aan het werk gegaan om van de 10e editie op 28 juni iets bijzonders te maken.

Op dit moment zijn er al 16 flights verkocht. Iedereen kan deelnemen als koper van een flight, als deelnemer aan het golftoernooi en als deelnemer van de clinic. Het is ook mogelijk om de organisatie te steunen als donateur. Met de donaties wordt onderzoek naar de rol van ontstekingen in de hersenen bij erfelijke FTD gefinancierd.


[VEILING] Het goede doel kan ook gesteund worden door kavels voor de veiling aan te bieden. Van klein tot groot is van harte welkom. Dit jaar wordt voor het eerst zowel een digitale, zoals vorig jaar, als een fysieke veiling houden. Daarmee kunnen nog meer mensen betrokken worden bij het goede doel. Aanmelden als deelnemer, donateur of inbrengen van een kavel kan via deze link.

De baancommissie heeft regelmatig overleg met het Amsterdamse Bos over het werk op de greens en fairways. Er moet rekening gehouden worden met de flora en fauna in het bos. Volgende week kan het team van zes maaiers beginnen.
De samenwerking van de Rotary Club met het Amsterdamse Bos dateert al van 2009. In dat jaar schonk de club voor de eerste keer twee zespersoons Bosmobielen aan het bos waarmee ouderen en mindervaliden een rondrit mèt een gids door het bos kunnen maken. In 2019 werden ze door de Rotary Club vervangen door gloednieuwe. Ook heeft de club een stichting in het leven geroepen die de organisatie en de vrijwilligers garandeert.


[DUURZAAM] Bij de 10e editie is het ook tijd om het evenement te verduurzamen. Er zal nagenoeg geen plastic meer gebruikt worden. Elke deelnemer krijgt een navulbare Join the Pipe Amsterdam waterbeker die op de baan overal gevuld kan worden met kraanwater.
Voor de catering en drankjes zorgen sponsoren als de Wijnschuur Nes aan de Amstel, Rechthuis Bierbrouwerij Mijdrecht, KopKoffie.nl, Gert Stronkhorst Uithoorn, Sonah Catering Uithoorn en Restaurant VaDeVi Uithoorn.
De opbrengst van het golfevenement gaat opnieuw naar onderzoek naar Fronto Temporale dementie (FTD). Iedereen kent mensen met dementie en ervaart ook hoe groot de impact is bij deze ziekte. Maar het komt ook veel voor bij jonge mensen. Vandaar voor de tweede keer steun voor onderzoek naar de rol van ontstekingen in de hersenen bij erfelijke FTD.
Wie ook wil bijdragen aan het Amsterdamse Bos Golf, in welke vorm dan ook, kan contact opnemen via info@amsterdamsebosgolf.nl

advertentie