De opening in Amstelveen van de Nationale Sportweek 2020.
De opening in Amstelveen van de Nationale Sportweek 2020. Naomi Heidinga

Amstelveen Host City tijdens Nationale Sportweek

23 maart 2022 om 17:00 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen is Host City tijdens de Nationale Sportweek (NSW). “Hiermee wordt de lokale sport nog meer op de kaart gezet”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Deze samenwerking met NOC*NSF geeft ons meer slagkracht om aandacht te geven aan onze Amstelveense sportdoelen.”

“In Amstelveen moet sport toegankelijk zijn voor alle Amstelveners”, vervolgt Ellermeijer.“Het mag niet uitmaken wie je bent of wat je achtergrond is.” De Nationale Sportweek vindt plaats van 16 tot en met 25 september. Het landelijke thema is: ‘Sport doet iets met je’. De gemeente onderschrijft dit en is met NOC*NSF overeengekomen dat Amstelveen als één van de maximaal vijf hostcities van de NSW zal fungeren.

DOELEN Het sportbeleid van de gemeente is erop gericht dat iedereen mee moet kunnen doen. Vitale sportverenigingen hebben hierbij een cruciale functie, maar daarnaast is het ook belangrijk om Amstelveense sporters die niet in verenigingsverband sporten te faciliteren met goede voorzieningen in de openbare ruimte en in sportaccommodaties. Ook wil de gemeente fysieke en sociale drempels voor deelname aan sport wegnemen. Inwoners met een beperking moeten zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod. Voor inwoners met een laag inkomen wil de gemeente een eventuele financiële drempel wegnemen, zodat dat geen belemmering is om te gaan sporten. En inwoners moeten zich welkom en veilig voelen bij elke sportaanbieder in de stad. De rol van topsport als inspiratiebron is belangrijk.

HOST CITY Door middel van het hostcity-schap krijgen deze lokale doelstellingen een extra impuls. Zo wil Amstelveen onder meer een sportspullen en -kledingbank realiseren voor inwoners die hier behoefte aan hebben en de huidige pilot over LHBTI+ acceptatie binnen de sportverenigingen op Sportlaan West uitbreiden naar alle sportverenigingen binnen Amstelveen. Topsporters vanuit NOC*NSF geven Amstelveen hierin de nodige inspiratie.

De NSW wordt, net als andere jaren, georganiseerd door AmstelveenSport met de medewerking van de lokale sportorganisaties en de gemeente. In aanloop naar de NSW wordt intensief opgetrokken met NOC*NSF en de andere hostcities om de organisatie van het evenement goed op de (lokale) kaart te zetten. NOC*NSF voert in aanloop naar de NSW promotie voor dit evenement en de landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie