De motie werd ingediend door de VVD en GroenLinks. Victor Frequin en Ilika Polderman zijn de respectievelijke sportwoordvoerders van de raadsfracties van deze partijen.
De motie werd ingediend door de VVD en GroenLinks. Victor Frequin en Ilika Polderman zijn de respectievelijke sportwoordvoerders van de raadsfracties van deze partijen. Eigen Foto

Raad vraagt meer inzicht in behoefte aan sportaccommodaties

17 december 2021 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdagavond een motie van GroenLinks en VVD aangenomen om een strategisch meerjarenplan op te stellen voor binnen- en buitensportaccommodaties. Het plan moet een overzicht bieden van bestaande en toekomstige sportfaciliteiten, de bezetting ervan, de behoefte aan accommodaties en het gebruik ervan door inwoners uit buurgemeenten.

De behoefte aan een dergelijk meerjarenplan ontstond bij een discussie in een recente raadscommissievergadering over de plannen voor een nieuwe gym- en sportaccommodatie voor het Keizer Karel College. In de motie vroegen de initiatiefnemers om voor het einde van 2022 te komen met het eerste plan. De raad ging er unaniem mee akkoord, evenals met een raadsvoorstel om de 700.000 euro uit te trekken ter voorbereiding van de bouw van de nieuwe accommodatie bij het KKC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie