De Nederlandse equipe behaalt goud.
De Nederlandse equipe behaalt goud. Aangeleverd

Tweemaal podium voor floretschermer Daniël Giacon in Bonn

17 november 2021 om 12:35 Overig

AMSTELVEEN Het schermseizoen loopt van september tot juli. Na een jaar zonder toernooien door de coronapandemie was er goede hoop dat alles weer terug naar normaal zou gaan. Er worden echter nog weinig internationale toernooien georganiseerd en alle wereldbekerwedstrijden voor 2021 zijn afgelast.

Om zich toch internationaal te kunnen meten is Giacon afgelopen week op trainingsstage geweest in Bonn. Aansluitend vond er een Duits kwalificatietoernooi plaats. Op zaterdag 13 november was het individuele toernooi. Giacon verloor nipt 1 partij in de poule (4-5) en plaatste zich als 12e op het tableau van 103 schermers. De eliminatiepartijen die volgden werden gewonnen en de Aalsmeerder stelde met een indrukwekkende 15-4 overwinning een plaats op het podium veilig. In de halve finale verloor Giacon van de uiteindelijke toernooiwinnaar Files uit Kroatië en moest hij genoegen nemen met brons.

Op zondag 14 november was er een equipewedstrijd. Om beurten spelen drie teamleden van beide equipes tegen elkaar met één wisselmogelijkheid. Het Nederlandse equipe bestaande uit Giacon, Yuno, Jans-Köhneke en Van Egmond stond door de individuele resultaten van zaterdag op de eerste plaats op het Tableau. Na overwinningen op het team uit Weinheim en het 2e Duitse team werd de finale gespeeld tegen Duitsland 1. Het was een spannende ontmoeting, waar de aanvankelijke voorsprong werd weggegeven maar in de afsluitende partij door Giacon weer werd teruggepakt. Meteen 45-43 overwinning werd het goud behaald.

PARIJS 2024 Giacon is blij met de resultaten maar het ultieme doel van de 20-jarige student uit Aalsmeer is deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Om mee te kunnen doen moet hij punten verzamelen op de wereldranglijst door deel te nemen aan wereldbeker en Grand Prix wedstrijden die verspreid over de wereld plaatsvinden. 

SPONSORING De reis- en verblijfkosten voor deze kwalificatietoernooien moet hij zelf betalen en daarom is hij een crowdfundingactie gestart. “Ik zet alles op alles om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Parijs en moet daarvoor aan zoveel mogelijk World Cups en Grand Prix meedoen. Omdat ik studeer en veel train heb ik geen inkomsten, maar ik moet wel alle kosten voor toernooien zelf betalen, daarom zoek ik sponsors.” Donaties kunnen worden gedaan via Talentboek. Ze zijn dan fiscaal aftrekbaar omdat Talentboek een ANBI status heeft. Op www.danielgiacon.nl staat meer informatie over sponsoring en een link naar Talentboek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie