De ingang van zwembad De Meerkamp.
De ingang van zwembad De Meerkamp. AmstelveenSport

Buitenbad vanaf half februari open bij De Meerkamp in Amstelveen

26 januari 2021 om 16:50 Overig

AMSTELVEEN Amstelveense zwemmers kunnen vanaf medio februari terecht in het buitenbad van De Meerkamp. De gemeente maakt dit mogelijk voor Amstelveense zwemverenigingen en vaste zwemmers met een abonnement of rittenkaart. Ook wordt gewerkt aan een zwemprogramma voor de schooljeugd.

Verschillende berichten over de populariteit van het buitenzwemmen in het De Mirandabad in Amsterdam en vragen van onder meer Amstelveense zwemmers waren aanleiding voor nader onderzoek. Vanuit de gemeenteraad had ook de SP vragen gesteld over vervroegde openstelling. Op verzoek van het college van B en W hield AmstelveenSport een behoeftepeiling. Hieruit bleek dat er veel enthousiasme was voor het eerder openstellen van het buitenbad. 

IN BEWEGING BLIJVEN “Juist in deze tijd van corona is het belangrijk dat Amstelveners zo veel mogelijk in beweging blijven,“ zegt wethouder Rob Ellermeijer (Sport). “Door het eerder openstellen van het buitenbad kunnen we de zwemmers een mogelijkheid bieden hun baantjes te trekken.”

WATER OPWARMEN “Normaal gaat het buitenbad in mei open. Met dit besluit kunnen we nu al de voorbereidingen treffen en het water opwarmen. We hopen onze zwemmers binnenkort te verwelkomen in De Meerkamp,” vult directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur aan. De schoonmaak van het bad, het vullen en opwarmen duurt ongeveer drie weken. Mocht binnenzwemmen in de tussentijd weer mogelijk worden is het buitenwater volgens AmstelveenSport zeer welkom als extra zwemwater.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie